Klar för storklubben – lämnar Bajen gratis

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Muamer Tankovic lämnar Hammarby. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är ”Mujo” nu överens med den grekiska toppklubben AEK Aten om en övergång.

De sista detaljerna slutfördes på måndagskvällen.

I vintras var Muamer Tankovic ytterst nära en övergång till italienska Genoa i Serie A men övergången sprack i sista stund. När Tankovics kontrakt med Hammarby löpte ut i somras fanns det konkret intresse från flera klubbar, bland annat AEK Aten, men ”Mujo” beslutade sig till slut för att förlänga avtalet med Bajen till och med 2022.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det var klockrent att jag skulle stanna för då hade jag skrivit på för längesen. Det var en annorlunda situation helt klart, man hade saker framför sig (erbjudanden) som man fick fundera på ett bra tag men det var inget jag nappade på till slut, sa Tankovic till SportExpressen.

Därefter har det varit tyst kring Tankovic - fram tills i kväll.

Muamer Tankovic lämnar Hammarby

Under kvällen har flera grekiska medier, bland annat Gazzetta.gr och Sport24.gr, rapporterat att AEK Aten beslutat sig för att göra ett sista försök att värva Tankovic och att en klausul i kontraktet gör det möjligt för spelaren att lämna Bajen gratis om en utländsk klubb lyckas komma överens med Tankovic om det personliga kontraktet.

Nu är parterna i mål efter intensiva förhandlingar på måndagskvällen där de sista detaljerna slutfördes.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Muamer Tankovic och AEK Aten överens om det personliga kontraktet och spelaren kommer inom kort att flyga till Aten för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen. Om inget oförutsett sker kommer Tankovic inom kort att presenteras av den grekiska klubben.

Den här säsongen har Tankovic gjort 14 matcher i allsvenskan, sju mål och en assist.

Stor intervju med Muamer Tankovic