Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Förklarar: Därför fick inte Djurgården straff

Publicerad

Djurgården föll tungt mot AIK i Stockholmsderbyt.

Två gånger om vädjade Djurgården efter straff utan åtgärd från Jonas Eriksson.

– Det är min bedömning, en annan domare hade kunnat döma på ett annat sätt, säger Eriksson till C More efter matchen.

Flera heta situationer präglade Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården.

Vid två tillfällen vädjade Dif-spelarna efter straff i den andra halvleken.

Först gick Haris Radetinac ned efter en duell med AIK:s Alexander Milosevic. Radetinac blev liggandes i gräset medan spelet fortgick.

– Ett ben som är ute tidigt och som inte flyttas på något sätt. Snarare så att Haris (Radetinac) springer in i det. Det är en fot där som han trampar på, säger Jonas Eriksson till C More.

"Det är min bedömning"

– Men det är min bedömning. En annan domare hade kunnat döma på annat sätt.

Bara ett par minuter senare träffade ett Felix Beijmo-inlägg handen på Robert Lundström.

Där medger Jonas Eriksson att han befann sig i en skymd position.

– Den är svår. Det är en hand som är naturlig, den hänger längst midjan hela vägen ner.  Jag ser heller inte riktigt från min position. Också det en bedömningsfråga, konstaterar Eriksson.

På stopptid skallade sedan Djurgårdens anfallsförvärv Yura Movsisyan ned Daniel Sundgren varpå Eriksson halade fram det röda kortet. Där fanns det inte lika mycket att tveka på för Jonas Eriksson.

– En skallning. En spelare som markerar skalle mot en andre ger automatiskt rött kort.

– Det är utmanande att döma fotboll. Det här var en sådan match, klargör Jonas Eriksson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag