Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Förklarat för Bosse att jag vill utomlands”

Tino Kadewere. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Kerim Mrabti. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Bosse Andersson. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/MEDIABILD

Enligt belgiska HLN finns det intresse från både Club Brugge och Anderlecht för Djurgårdens Kerim Mrabti.

Men huvudpersonen själv tonar ner rykteskarusellen - även om han medger att han är intresserad av att ta klivet ut i Europa.

– Det är klart att jag har förklarat för Bosse att jag vill gå utomlands och ge det en chans, säger Mrabti.

Efter att Kerim Mrabti gjorde comeback efter en skada har Djurgården hittat formen i allsvenskan. Stockholmsklubben har vunnit fem raka matcher, däribland cupfinalen mot Malmö FF, och klättrar i tabellen.

I samband med Djurgårdens bortamatch mot IFK Göteborg skrev belgiska HNL att både Anderlecht och Club Brugge var på plats för att scouta Mrabti. Dessutom har ett rykte om Newcastle florerat i medierna. 

Men huvudpersonen själv ligger lågt även om han förklarar att han gärna tar klivet ut i Europa när möjligheten uppstår.

– Svårt att säga. Jag har fortfarande inget konkret. Jag känner bara att jag vill ha semester. Jag har inte kunnat gå fullt ut på grund av min baksida. Samma sak i dag, jag började känna mig halv sliten. Jag vill inte stå över matcher, säger Mrabti.

Vad säger du om ryktena om Newcastle, Anderlecht och Club Brugge?

– För mig, helt ärligt, jag har inte hört något om någon klubb. Om det är något som dykt upp eller någon som har inside, så är det en annan grej. Men jag har inte hört något från klubben eller Bosse Andersson. Det är inget jag kan kommentera eller säga något om.

Mrabti: "Förklarat att jag vill gå utomlands"

Dialogen med sportchefen Bosse Andersson ska enligt Mrabti vara både tydlig och öppen, förklarar han.

– Det är klart att förklarat för honom (Bosse Andersson) att jag vill gå utomlands och ge det en chans. Jag har ändå varit här i fyra år och känner att jag har gjort väldigt mycket för klubben, det blev ännu bättre när jag fick in en titel. Jag har varit med under hela resans gång. 

Mrabti fortsätter:

– Vi kommer prata om det sker något och just nu har det inte gjort det. Vi vet vart vi står. Jag vill testa mina vingar men det ska vara rätt.

Har du fått några indikationer från agenten?

– Det klart att han pratar om intresse men jag har sagt att jag inte vill veta något om det finns intresse för det står överallt. Vi har väl sagt mer att om det väl händer något så ska agenten kontakta Bosse, sedan får de lösa det därifrån. Om det passar mig bra så får vi köra på det.

Bosse Andersson menar på att Djurgården inte har behov av att sälja spelare i sommar.

– Det är mycket möjligt att det har snackats (om Anderlecht och Club Brugge) men han har kontrakt med oss och året ut. Vi har inget behov av att sälja fotbollsspelare utan ska fokusera på det sportsliga. Vi har skapat oss ett bra utgångsläge för resten av säsongen, säger sportchefen.

Samtidigt har Tino Kadewere dragit till sig en hel del uppmärksamhet. Anfallaren leder just nu den allsvenska skytteligan efter att ha gjort fyra mål mot Sirius.

Bosse Andersson om ryktena

Bosse Andersson kommenterar situationen kring Kadewere:

– Situationen är att han är långsiktigt här. Han är en viktig spelare för oss och han ska förbereda sig än mer innan han blir proffs.

Har ni haft förfrågningar?

– Vi har inte haft några konkreta förfrågningar på några av våra spelare. Däremot vet jag om att det är många klubbar som följer våra spelare. Det är mer medierna som skriver om spekulationer. Vi har inga konkreta diskussioner.

Kadewere: "Vi får ta det därifrån"

Tino Kadewere betonar för SportExpressen att han är inställd på att fortsätta jobba hårt för Djurgården. Om det skulle dyka upp något erbjudande så är han beredd att ta det därifrån.

– Det är rykten överallt. Men jag vill inte tänka på det. Jag är här just nu och om det kommer upp något så tar vi det därifrån. Resten är upp till Gud. Jag måste prata genom att prestera på planen, säger anfallaren.

Özcan Melkemichel berättar att han hoppas få behålla sin anfallsduo.

– Jag hoppas inte det i alla fall. Jag vill inte tro det men bra spelare är alltid attraktiva, konstaterar Melkemichel.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!