Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklarar gesten: ”Är klart att de skriker...”

Khalili hyschar mot läktarna.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Abbe Khalili.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Abbe Khalili kvitterade med en drömfrispark. 

Sedan hyschade han mot de få MFF-supportrar som befann sig på plats. 

– Det är Malmös hemmafans, så det är väl klart att de skriker, säger Khalili efter matchen. 

Hammarbys Abbe Khalili hade lyckosam första halvlek mot Malmö FF. Först spelade han fram till Gustav Ludwigsons 1-0 och strax före paus knorrade in en frispark till 2-2 i stormötet på Eleda Stadion. 

Efter målet hyschade han och pekade upp mot Malmös loger som stundtals var högljudda på en annars tom arena.

– Det var lite känslor och det är så det blir ibland. Det är det vi har saknat i fotbollen så jag tycker bara det var skönt, berättar han.  

”De försökte psyka mig”

Khalili själv menar att det inte var något speciellt som föranledde hans gest upp mot läktaren. 

– De försökte psyka mig och hjälpa sitt lag, vilket är normalt. Man har varit med ett tag och kan man inte hantera det som kommer utifrån så borde man inte spela fotboll. Det handlar om att jag vill vinna.

Istället välkomnar han ropen och utrycker saknad efter publiken. 

– Det är känslor, sporten behöver lite känslor, och det är alltid roligare när det är känslor iblandat. Det blir mer kamp och det händer mer under matchen, inte bara fotbollen. Det är extra kul med publik.

”Inte här för att hitta ursäkter”

Trots två poäng från Khalilis fot kunde Hammarby inte hålla undan utan förlorade matchen - till sin och lagets stora besvikelse. 

– För att vi ska kunna ha ett bra anfallsspel måste vi hålla bollen bra. När vi har bollen tar vi många dåliga beslut och det är därför vi förlorar matchen. Vi kunde kontrollerat matchen bättre med spelarna vi har, det var frustrerande, säger han.

Är det tröttheten som påverkar?

– Trötthet, gräs, hit och dit. Vi är inte här för att hitta ursäkter. Idag förlorar vi och vi måste höja oss till nästa match. 


ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se