Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Folk tycker vi har blivit gullade med”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Fjolårets succéklubb ligger sist i allsvenskan.

Nu berättar lagkaptenen Brwa Nouri om skadeglädjen som riktas mot Östersund – och attitydförändringen han vill se hos spelarna.

– Vi kommer att komma tillbaka, och de som är glada nu kanske blir lite olyckliga igen, säger han.

Efter succén i Europa League har Östersund inlett den allsvenska säsongen knackigt. Det senaste målet kom i svenska cupen mot Gais i början av mars. 

Sedan dess: Tre raka förluster, fem insläppta mål, noll gjorda mål framåt.

– Vi har inte varit tillräckligt bra, men att anta att det kommer att se ut så resten av säsongen är att dra för stora växlar. Det vi kan se är att vi står inför en helt ny form av utmaning, säger Brwa Nouri och utvecklar: 

– Vi behöver veta att vi inte bara kan ställa ut skorna för att vi har gjort de bra det senaste året, vi behöver veta att vi vann de matcherna vi vann och kom så långt vi gjorde på grund av att vi hade respekt för matcherna och turneringarna vi ställde upp i.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

 

I allsvenskans första omgång föll Östersund med 0-1 hemma mot Djurgården, och på Gavlevallen vann Dalkurd med 3-0 i den andra omgången. Där kom uppvaknandet, enligt Nouri.

– Det är lätt hänt att man skenar i väg och tror att man lyckades i Europa League enbart för att man är bra. Kvalitet finns i vår trupp, men det handlar om att ha huvudet på rätt plats också, och den insikten har vi kommit till nu, den fanns inte där innan 3-0 mot Dalkurd.

Ordföranden Daniel Kindberg gör analysen att motståndarlagen har funnit en metod för att stoppa Östersund - och att laget måste hitta nya sätt att ta sig förbi de kompakta försvaren.

– Vi måste jobba mer på att bryta igenom när folk parkerar bussen, det kan vi konstatera. Det är ungefär som tredje året i superettan, då parkerade också alla bussen och vi fick lära oss att hantera det, säger han. 

"Folk kan inte erkänna att vi har gjort bra saker"

Tack vare framgångarna i svensk fotboll och succén i Europa League har det pratats och skrivits flitigt om Östersund det senaste året. Brwa Nouri säger att han märker av en skillnad i hur Fotbollssverige reagerar när det går bra respektive dåligt för laget.

– Det är klart man tar del av det. Folk tycker att vi har blivit gullade med, och nu är folk jätteglada och tycker det är jätteroligt att det har gått knackigt för oss och menar att det är den här nivån vi egentligen håller. Vi har gjort väldigt många bra saker i många år och vissa kan fortfarande inte erkänna eller acceptera det. Men vad folk tycker om oss styr inte våra prestationer. 

Inte alls? 

– Vissa kanske påverkas av det, att de vill bevisa motsatsen när någon säger att man inte är bra. Men som lag skulle jag inte säga att vi påverkas. Vi vet att om vi bara återgår till rätt mentalitet så kommer vi vinna matcher. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

"De kanske blir lite olyckliga igen"

I dag tar Östersund emot IFK Göteborg på Jämtkraft arena i en match där det inför säsongen topptippade laget jagar sina första poäng och ett första allsvenskt mål för säsongen.

Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS BILDBYRÅN

Hur viktig blir en eventuell seger på söndag? 

– Jag skulle inte säga att det blir avgörande, men vi behöver tre poäng. Vi behöver framför allt hitta tillbaka till den rätta attityden. Är den där och vi ändå skulle förlora skulle jag inte känna någon större oro, för då är vi i alla fall på rätt väg. Om vi däremot inte har attityden på plats måste vi jobba ännu hårdare. 

– Jag vet att vi har väldigt mycket kvalitet i laget och vi kommer att komma tillbaka. Och de som är glada nu kanske blir lite olyckliga igen. 

Slutar ni i toppen i år? 

– Det är ambitionen och vad jag tror på, ja.

 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018