Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera spelare tillbaka för Malmö FF mot AIK

Jo Inge Berget tränade med laget under tisdagen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Även Jonas Knudsen är tillgänglig mot AIK.
Foto: JENS CHRISTIAN
Dahlin är redo för spel igen efter en liten känning i matchen mot Mjällby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin och Oscar Lewicki är kvar på Malmö FF:s skadelista.

Flera spelare är tillbaka – men exakt vem som är redo för spel vill inte Milos Milojevic avslöja.

– Alla andra kan åka med, säger han.

Malmö FF har varit hårt drabbade av skador den senaste tiden.

Bortsett från långtidsskadade Adi Nalic, Niklas Moisander och David Edvardsson saknades Anders Christiansen, Sören Rieks, Jo Inge Berget och Isaac Kiese Thelin mot Mjällby på grund av skador.

Dessutom klev Oscar Lewicki av efter 20 minuter och Johan Dahlin i halvtid. Men mot AIK är flera spelare tillbaka.

– Alla förutom Isaac och Oscar kan vara med, sen kanske alla inte kan spela 90 minuter, men alla andra kan åka med. Om vi använder alla är en fråga, men de kan faktiskt spela. 

Under tisdagen tränade laget på Eleda Stadion inför avresa till Stockholm. Under den första kvarten, som var öppen för media, var varken Christiansen eller Rieks ute på plan.

– De följer sitt eget program. Det var enkel träning så det är bättre för dem att förbereda sig i gymmet, säger Milojevic.

Öppnar för Knudsen i truppen

En som kan göra comeback är Jonas Knudsen. Vänsterbacken ådrog sig en knäskada i juli förra året men är nu redo för spel.

– Han är hel och 100 procent, men det är kanske inte optimalt att börja med 90 minuter på Friends arena mot AIK. Vi får se, om vi behöver honom så är han där och vi kan använda honom så mycket som vi vill.

MFF-tränaren öppnar dock för att det är större chans att han använder fler av spelarna som varit skadade i matchen mot AIK än måndagens match mot Djurgården. Eftersom AIK spelar på naturgräs.

– Ja, det är faktiskt så. Det är inga problem för dem att spela på konstgräs, men återhämtningen tar längre tid efter konstgräs. Vi vill inte klaga på konstgräset utan det är hur deras kroppar är. 

Tredje matchen mot AIK på kort tid

Det blir tredje gången sedan mars som lagen ställs emot varandra. De två tidigare matcherna har båda slutat med MFF-seger.

– Det blir den svåraste matchen hittills tror jag. Om vi spelar på samma nivå som vi gjort de två senaste matcherna så har vi chansen.

Vem är favorit?

– Det är derby, så jag tror inte det är någon som är favorit.