Flera scouter på plats för 17-årige talangen

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Brommapojkarnas Jack Lahne är en jagad man.

När klubben mötte IFK Norrköping i allsvenskans tredje sista omgång var scouter från många klubbar på kontinenten på Grimsta för att titta på honom.

SportExpressen kunde i förra veckan avslöja att BP:s prislapp på 17-åringen tycks hamna runt 15 miljoner kronor, och att det mesta tyder på att han säljs redan under vintern som kommer.

Lahne, som gjorde mål i superettan redan som 15-åring, har gjort 12 inhopp och fyra starter för BP den här säsongen. Mot Norrköping röstades han fram till Brommapojkarnas bästa spelare på sin hemmaarena, och kom mycket nära att kvittera med fem minuter kvar av matchen.


Flera scouter på plats

På läktarna satt kvällen till ära scouter från Wolfsburg, FC Köpenhamn, Bursaspor, Köln, Lille. Wolves, Amiens och Middlesbrough, enligt SportExpressens uppgifter. Den sistnämnda klubben ska ha tittat på Lahne flera gånger.

Anfallstalangen mäktat med tre mål för BP den här säsongen, och hans tränare, Roberth Björknesjö, har uttalat sig tveksam till att han stannar i Sverige till nästa säsong.

– Den chansen är inte så stor om man ska vara krass. Om man tänker på att han ska fortsätta i den här utvecklingsfasen. Men så länge han har den här utvecklingen här, vilket han kommer att ha, så är det upp till honom själv, har han sagt till SportExpressen.