Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera frågetecken i Bajen inför derbyt

David Fällman. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Alexander Kacaniklic har haft skadeproblem de senaste veckorna. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Sex nya mål, tre nya poäng – men nya skadebekymmer.

Hammarby kom ur helgen med ett bra resultat, men har dels David Fällman borta, dels flera frågetecken inför söndagens derby mot AIK.

Tränarduon Stefan Billborn och Joachim Björklund är dock inte oroliga.

– Vi kommer att ha ett bra lag, säger Björklund.

Tre mål på tolv minuter, och sedan tre till. Hammarby körde över IFK Göteborg med hela 6-2 i söndags och tog därmed ett steg närmare den allsvenska tabelltoppen. På söndag ställs Stefan Billborns lag mot Rikard Norlings AIK – men man dras med en del bekymmer.

Mot Blåvitt fick först den isländske anfallaren Aron Johannsson lämna planen, och därefter även Imad Khalili, som fick problem med baksida lår. Simon Sandberg fick dessutom en smäll mot ett knä och såg besvärad ut. Sedan tidigare har Alexander Kacaniklic haft problem med baksida lår han också.

– Den enda som är helt struken är David Fällman, säger Stefan Billborn. 

– Det är fortfarande ljumsken. Sedan har vi gjort MR på ett par spelare för att vara säkra. Aron Johannsson är så där. Han skulle kunna spela. Imad Khalili är nja. Sådär. Aron är mer sannolikt än Khalili, men vi har inte strukit någon av dem.

Kacaniklic tränade för fullt

Efter matchen mot IFK Göteborg meddelade högerbacken Simon Sandberg att han inte trodde att det var någon fara – men trots detta har han nu röntgats inför matchen på söndag.

– Simon Sandberg gör en MR nu. Vi tror att det bara är en smäll. Det är mest för att lugna honom. Han har haft en svår knäskada i andra knät, så det är bra att sätta en röntgen för att det ska kännas klart. Alexander Kacaniklic tränade för fullt idag. Junior har inga problem. Hans knä svullnar efter 80 minuter eftersom han har haft en korsbandsskada, men det är vanligt. Han kommer att vara med. Tankovic körde för fullt också, säger Billborn.

”Ligger inte sömnlös över det”

Med tanke på det rådande skadeläget blev Hammarbys skador något av en snackis i supporterled efter matchen mot IFK Göteborg, i synnerhet muskelskadorna startade en diskussion om huruvida det fanns något att ändra på i träningsupplägget.

– Khalili har en historia av trasiga baksidor, men det är tre år sedan. Nu högg det till. Det ser så jävla dumt ut när det händer första kvarten. Han blir väl orolig då efter att inte ha haft det på två år. Han har inte tränat i veckan. Är han aktuell tränar han först på lördag. Han har väl inte missat en träning på två år nu, säger Billborn.

Men vare sig han eller hans assistent, Joachim Björklund, är speciellt oroade över skadorna eller deras natur.

– Man får ta det med en nypa salt, säger Björklund. 

– Vi har inte identifierat ett mönster än, men vi gräver ännu djupare i det, givetvis. Vi har ett ansvar att göra så, alla vi som jobbar med spelartruppen. Det är ingenting man ligger sömnlös över. Eller sömnlös ligger man ändå. Men inte på grund av det. Vi kommer att ha ett bra lag mot AIK.

”Vi är inte så många spelare”

Billborn menar även att skadorna kan upplevas som mer drabbande på grund av Hammarbys truppbredd.

– Självklart analyserar vi vad som händer, men ibland är det kalkylerade risker, som med Aron nu senast. Dels tror jag att om man tittar på vårt lag: Vi är inte så många spelare. Vi går runt på ganska få spelare. Det gör att när en eller två är borta så känns det, säger han.

Hammarby får även tillbaka anfallaren Nikola Djurdjic, som var avstängd mot IFK Göteborg. Matchen mot AIK spelas på Tele 2 arena med avsparkstid klockan 15.00. AIK ligger 2:a i allsvenskan med 49 inspelade poäng, en efter serieledande Djurgården. Man jagas närmast av Malmö FF på 47 poäng och därefter Hammarby på fjärde plats, med 44 poäng.