Firar med en öl (!) efter drömträffen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Inbytte Kennedy gjorde 3-0 med en mycket vacker frispark.
Foto: C More

Kennedy Bakircioglü stod för ett drömmål i 3-0-segern mot IFK Göteborg.

Sen firade han med öl.

Hammarbyikonen fångade i det vilda målfirandet – på ett mirakulöst sätt – ett inkastat glas och tog ett par klunkar.

– Det är helt galet. Det kändes som att allt klickade hela vägen och jag tänkte bara på att hälla i mig det sista som var kvar, säger han.

Hammarby krossade IFK Göteborg på Tele 2 arena.

Hemmalaget tog ledningen i den 26:e minuten efter en misslyckad hörna. Bollen letade sig till slut fram till Björn Paulsen, som fick på en halvdan nick. Men bollen letade sig smått sensationellt in i det blåvita målet.

- Amos, som har gjort ett par fina räddningar, står ju för en prakttavla där. Det är långt ifrån en perfekt hörna, inte inlägget heller. Såna där bollar brukar ju försvarare knoppa bort hundra gånger av hundra, säger experten Jon Persson i C More.

I den andra halvleken utökade Jiloan Hamad ledningen från elva meter. Lagkaptenen var säkerheten själv när han rullade in 2-0. Men jublet efter Hamads mål var ingenting jämfört med det som skulle komma ett par minuter senare.

Galna firandet – efter Kennedys drömmål

Klubbikonen Kennedy Bakircioglü byttes in i den 73:e minuten och bara ett par minuter senare skickade han in 3-0 – med en vacker frispark.

– Oj, oj, oj, vilken kanon! Det är ett av årets vackraste mål, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

– Vilken saga det här är.

Expertkollegan Jon Persson:

– Ja, vad ska man göra? vad ska man göra? Hatten av, Kennedy.

Vilt jubel utbröt på Tele 2 arena och Kennedy Bakircioglü rusade ut mot supportrarna. Någon i publiken kastade in ett ölglas i plast – något som Bakircioglü uppfattade blixtsnabbt.

Mittfältaren fångade glaset i luften och såg ut att ta en klunk i firandet.

I och med segern är Hammarby två poäng efter tabelltvåan IFK Norrköping och tio poäng efter ettan AIK.


FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 


Kennedy Bakircioglü: ”Underbart”

Hammarbys klubbikon Kennedy Bakircioglü är överlycklig efter 3-0-segern. Överlycklig för segern, men också att han äntligen fick speltid.

Och äntligen fick han göra mål inför hemmafansen igen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Först och främst har jag längtat efter att spela. Sedan kommer jag in och det blir straff. Det är rätt många som säger "slå straffen". Jag kände inte att jag var tillräckligt varm och ville inte störa ”Jille”, säger han och fortsätter:

– Det tog inte så lång tid innan vi fick en frispark och jag fick till slut göra det jag är grym på. Det blev en fin match och det är mitt sista år. Jag vet inte om jag kommer göra något mer frisparksmål men det här kommer jag glädjas åt.

Och en öl flög in...

– Det är helt galet. Mitt i firandet så är det någon som slänger in en öl och jag fångar den. Det kändes som att allt klickade hela vägen och jag tänkte bara på att hälla i mig det sista som var kvar av ölen. Det var mest en rolig grej men det var en fin grej.

– Det här blev något extra och jag tror att det är många som är glada för mig.

”Jag behövde det här”

Har det varit frustrerande att sitta vid sidan av?

– Först och främst... man vet vad man varit och vad man kan bidra med så jag ljuger jag för er allihop om jag säger att jag inte har varit frustrerad. Det är självklart att jag känner att jag vill spela som alla andra gör. Jag var skadad lite och hade en spricka i foten, jag var borta i två och en halv månad. Jag har jobbat mig upp och det har gått bra.

– Det här kommer vara något väldigt stort för mig när jag tittar tillbaka på alla år. Det här var precis det jag behövde. Jag behövde min medicin. Det betyder mycket.