Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fifa tar nytt beslut om kontrakt med ryska klubbar

Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE

NORRKÖPING. Här är beskedet som kan förlänga Arnor Sigurdssons sejour i IFK Norrköping. 

Fifa meddelade i dag att utländska spelare i Ryssland kan pausa kontrakten över säsongen 2023/2024.

– Vi ska göra vad vi kan för att behålla honom, säger sportchefen Tony Martinsson.

Efter att Ryssland invaderat Ukraina beslutade Fifa förra året att utländska spelare i Ukraina och Ryssland har rätt att pausa sina kontrakt.

I somras kom beskedet från Fifa att spelarna har möjligheten att fortsätta pausa sina kontrakt i sina klubbar från juni 2022 till sommaren 2023.

IFK Norrköping valde till exempel att värva hem Arnor Sigurdsson på lån från CSKA Moskva och AIK värvade Vincent Thill från Vorskla Poltava.

Under våren har det däremot varit ovisst vad som gäller med dessa spelare. Men på måndagen kom slutligen Fifa med ett nytt besked i frågan - ett glädjande sådant.

”Vi ska göra vad vi kan”

De utländska spelarna kan från och med 1 juli i sommar pausa sina kontrakt fram till och med juni 2024. Det ger till exempel Peking möjligheten att behålla Sigurdsson.

Norrköpings sportchef Tony Martinsson är hoppfull om att förlänga stjärnans sejour.

– Det är glädjande, säger sportchefen och ler.

Vad säger du om chanserna att behålla Arnor Sigurdsson?

– Det är väl ett ganska väntat besked. Vi får väl se vart vi landar där om ett par veckor. Jag kan inte värdera chanserna i procent. Alla vet att han är extremt bra.

– Det finns ett jätteintresse för honom men han trivs bra i IFK Norrköping. Vi ska göra vad vi kan för att behålla honom.

Har du lagt fram ett förslag?

– Det stannar mellan oss.

Hur tror du att han resonerar?

– Det får vi se. Du får fråga honom (skratt).

”Inte bestämt mig”

Så blev det också. Expressen träffade Sigurdsson efter matchen som tycker att Fifas besked var väldigt väntat. Han hade inte räknat med något annat direkt.

– Det var ett väntat besked. Det spelar ingen roll just nu. Jag fokuserar på Norrköping och sista tre matcherna sedan får vi bestämma vart jag tar vägen, säger han.

Hur stora är chanserna att du stannar i höst?

– Vi får se. Jag njuter av varje match här och att komma tillbaka till Norrköping var mitt bästa beslut. Jag är tacksam, men just nu har jag inte tagit något beslut.

Vad lockar med utlandet?

– Man vill spela på den högsta nivån och jag har varit där en gång och vill ut igen. Om man inte vill spela på högstanivån som spelare så är det konstigt.

Har du mycket intresse på dig?

– Ja, jag har spelat ganska bra sedan jag kom till Sverige så det finns massor av intresse.

Föredrar du någon specifik liga?

– Ja, jag har spelat i Serie A och vet hur fotbollen är där. Sedan är det Tyskland och flera stora ligor. Men jag pratar också med IFK Norrköping. Vi får se vad som händer.

Nytt avsnitt av Allsvenskan på uppstuds