Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fick nåt meddelande – la bort mobilen snabbt”

Jesper Nyholm.Foto: Djurgårdens IF / Djurgårdens IF
Jesper Nyholm på Kaknäs.Foto: Therese Strömberg.

Den tidigare AIK-spelaren Jesper Nyholm, 26, är klar för Djurgården.

Nu berättar han om den ”förbjudna övergången”.

– Jag fick något meddelande när allting blev klart, men då la jag ifrån mig mobilen ganska omgående, säger Nyholm.

SportExpressen träffar Jesper Nyholm på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs.

Det har gått lite drygt en vecka sen han skrev på ett 18-månaderskontrakt med klubben och nu känner han sig redo att berätta om den uppmärksammade övergången.

– Jag blev förvånad när Djurgården hörde av sig. Jag var inte beredd på det direkt, säger Nyholm som tillhörde AIK 2017-2019.

– Jag hade pratat med min agent i tre månader kanske. Vi hade surrat om vad som var det bästa, vad han kunde göra. Folk sa nej, ”vi har inte pengar”… det var svårt. Sen kom det här i sista minuten.

”Jag har inte Twitter”

Han berättar att han vägde fördelar mot nackdelar. Sen tog han ett snabbt beslut. Han ville spela fotboll, helst i allsvenskan, och då var Djurgården rätt val för honom.

Samtidigt förstod han att flytten var känslig.

– Man tänkte ju till. Man pratade med de närmsta så klart. Sen kom vi fram till… jag kör! Det gick fort.

Har du tagit del av reaktionerna som kom?

– Jag har inte Twitter, så jag ser kanske inte det värsta. Sen fick jag något meddelande när allting blev klart, men då la jag ifrån mig mobilen ganska omgående.

Meddelande från någon som var sur?

– Ja, eller både och. Men jag tänkte att just nu är det inte det som är det viktigaste, utan det viktigaste är att komma i gång och spela för min nya klubb.

Förberedde du dig på att det skulle bli reaktioner?

– Man visste att det skulle bli reaktioner. Det var några som skrev till mig och frågade: ”Hur kunde du gå dit?” Sen pratade med dem och fem minuter senare svarade de typ: ”Tråkigt att du gick dit, men hoppas det kommer gå bra för dig”. När man förstår vilken resa jag gjort, så förstår man att jag varit ganska djupt nere i avgrunden.

Jesper Nyholm efter dagens träning på Kaknäs.Foto: Therese Strömberg.

Snart aktuell för spel

Det var i april 2018 som Jesper Nyholm bröt både underbenet och skenbenet under en match med AIK. Dessutom drabbades han av en infektion i benet som gjorde att läkarna befarade att han aldrig skulle kunna spela fotboll igen.

I dag har han en stelopererad tå och saknar viss rörlighet i benet. Men det är ingenting som stör honom på planen, förklarar han. Och snart hoppas han vara tillbaka i spel.

– Allting går framåt hela tiden och jag har inte haft ont i benet på flera månader, säger Nyholm.

Hur snart kan du vara aktuell för en matchtrupp?

– Jag tror inte det är jättelångt bort. Sen går jag väl inte in och spelar 90 minuter direkt, utan man får ta det successivt. Starta på bänken, avlasta lite… ta det steg för steg.

– Men jag längtar verkligen efter att spela fotbollsmatcher nu.

Jesper Nyholms kontrakt med Djurgården är ”prestationsbaserat” och kan brytas efter sex månader.