Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fenger förhandlar om nytt kontrakt

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Mads Fenger sitter på ett utgående kontrakt med Hammarby.

Men nu lutar det i stället åt att dansken stannar i Bajen - då parterna just nu förhandlar om ett nytt kontrakt. 

- Vi vill förlänga med Mads, säger sportchefen Jesper Jansson.  

Mads Fenger kom till Hammarby sommaren 2017 som bosman från Randers. Han skrev då på ett kontrakt som sträckte sig över tre år. 29-åringen är numera en nyckelspelare i Hammarbys startelva och har en viktig roll i laget då han både kan spela mittback och defensiv mittfältare. Totalt har det blivit 53 matcher och tre mål i den grönvita tröjan. Hans framtid i Hammarby har varit osäker då hans kontrakt går ut den 30 juni 2020 och parterna inte har lyckats enas om en förlängning. Men nu ser det ut att ljusna. 

”En viktig spelare” 

Sportchefen Jesper Jansson bekräftar att parterna för samtal om en förlängning. 

- Det stämmer. Vår högsta prioritet är att förlänga med Mads, Junior och även ”Mujo.” Vi vill behålla alla tre som har utgående kontrakt och det är det vi jobbar med nu, säger han. 

Vill behålla Mads Fenger 

Artistskatten upphör för Fenger vilket gör att det kommer att bli dyrare för Hammarby att skriva ett nytt kontrakt med dansken. Men det är inget som klubben räds.

- Nej, vi anser att han är väldigt viktig för oss och det är viktigt för oss att han förlänger sitt kontrakt och att vi kan behålla kontinuiteten vi har i truppen. 

- Skulle vi inte göra det kommer det också blir dyrt då vi ska försöka få tag i en ersättare och eventuellt betala en övergångssumma, så vi hoppas att vi kan komma överens, säger Jansson, som även bekräftar att det förs samtal om att förlänga Serge Junior Martinsson-Nougalis kontrakt. 

Hur ser statusen ut med Muamer Tankovic, är det något nytt där?

- Nej, vi har fortfarande inte hört någonting från Genoa, vilket är märkligt. Vi får se vad som händer där. Men för vår del ser vi gärna att ”Mujo” stannar i Hammarby och vi vill förlänga även med honom.