Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem teorier bakom Hammarby-tröjan

Foto: IMAGO/COLORSPORT / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Zlatans Instagram.
Foto: imago/Colorsport

Zlatan Ibrahimovic lägger upp en Hammarbytröja med sitt namn på sociala medier.

Vad det handlar om?

Ingen vet - än så länge - och Hammarby är tystlåtna.

Här är fem möjliga teorier och förklaringar till inlägget.

Spekulationerna om Zlatans framtid går varma. Efter inlägget på tisdagsmorgonen i sociala medier, där 38-åringen publicerar en bild på en Hammarby-tröja med namnet ”Ibrahimovic” på, undrar många vad som är på gång. 

Hammarbys presschef Love Gustafsson säger:

– Det tråkiga svaret är att vi inte kan ge några kommentarer, det kommer mer information senare i veckan.

Hammarbys ledning är på plats i Los Angeles för ett studiebesök hos Galaxy som vi förstår det. 

– Ja, det stämmer. Henrik Kindlund och Jesper Jansson är där.

Vad är syftet med besöket? 

– Anschutz Entertainment Group som äger Galaxy är även minoritetsägare i Hammarby. Så de har blivit inbjudna att träffa folk i AEG och Galaxy. Helt enkelt knyta banden lite starkare.

Finns det någon koppling till Zlatan där? 

– Det kan jag inte säga. Det är ett sammanträffande minst sagt, säger Gustafsson.

Hammarby-tränaren Stefan Billborn tror inte på någon Zlatan-värvning.

– Jag har inte hört någon antydan till det, jag antar att det är någon skämtgrej eftersom de är där. Jag skulle bli mycket förvånad om Zlatan är aktuell för oss, det tror jag inte, säger han till DN. 

 

Så vad kan det handla om?

Är det…

...1: En allsvensk comeback på planen?

Nej, det är inte mycket över huvud taget som tyder på det. Kopplingen till Malmö FF är stark och Hammarby spelar på konstgräs vilket inte är ett favoritunderlag hos anfallaren. Däremot är en flytt till Stockholm mycket trolig. Zlatan och familjen äger en stor fastighet på Östermalm. 

...2: Ett nytt partnerskap - där Zlatan blir delägare i Hammarby? 

Kanske. Hammarby ägs till 49 procent av Anschutz Entertainment Group (AEG), som också äger Los Angeles Galaxy. Där finns en stark koppling. 

...3: Ett reklamjippo? 

Mycket tyder på det. Enligt olika uppgifter till SportExpressen handlar det här troligen om något form av reklamsamarbete. Dock är det uteslutet att spelbolaget Bethard, som Zlatan är delägare i, sponsrar Hammarby, då Unibet är allsvenskans partner.

...4: Hans bror Aleksandar som blivit värvad till Hammarbys e-sportlag? 

Det är en teori som figurerar i sociala medier. Zlatans halvbror Aleksander, vars nick är KekGs, är en profil i esportvärlden och Hammarby satsar hårt på sitt esportlag. Det finns dock en hake. Aleksandar heter Djordjevic i efternamn, inte Ibrahimovic. 

...5: Hans söner Maximilian och Vincent som ska spela i Hammarby? 

Som tidigare nämnt är en flytt hem till Sverige och Stockholm trolig. I en stor intervju med Expressen tidigare i höst berättade Zlatan för reportern Noa Bachner att Stockholm är ett hett alternativ när familjen vänder hem till Sverige. 

”Jag kommer från Malmö, det är mitt hem. Men jag känner att Stockholm är en större stad, om jag flyttar hem. Det finns fler profiler och karaktärer som är i min sits där, den sortens liv. Jag har en familj och ett privatliv också. Jag försöker skilja på det och det jag gör professionellt. Det får inte gå ut över familjen. Det finns gränser, situationer där jag behöver avstånd.”

Hans söner Maximilian och Vincent spelar båda fotboll, och kanske drar de på sig Hammarby-tröjan om familjen bosätter sig i Stockholm. 

Men: Zlatan har alltid varit mycket privat och skyddat sin familj, så att han skulle gå ut med att sönerna ska spela i Hammarby känns mindre troligt. 

Hit tror Andreas Granqvist att Zlatan flyttar