Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem spelare osäkra inför måstematchen

Höjdpunkter: AIK slog Örebro efter Goitoms två mål
Oscar Linnér. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Nabil Bahoui.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Per Karlsson. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Robert Lundström. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Rasmus Lindkvist. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

AIK har stora skadebekymmer inför helgens match mot Falkenberg. 

Hela fem spelare är osäkra till spel efter fredagens träning. 

– Vi hade inte räknat med det, säger Rikard Norling. 

AIK:s första match efter landslagsuppehållet är borta mot Falkenberg på söndag. Under veckan har det rapporterats att Rasmus Lindkvist, Per Karlsson, Oscar Linnér, Robert Lundström och Nabil Bahoui inte har tränat fullt ut med laget. 

Efter fredagens träning berättar Rikard Norling att samtliga fem spelare fortfarande är osäkra till spel i den kommande matchen.

– Vi kommer att behöva vänta till i morgon för att fatta ett beslut. Vare sig trupp eller lag är uttaget än men de fem som de har snackats om är osäkra kan man säga, men inte avskrivna, säger han.

”Man förhåller sig till det”

Skadorna har uppkommit under det landslagsuppehåll som nyligen tagit slut. 

– Man förhåller sig bara till uppehållen, och förhållningssättet den här gången är att vi har ganska många spelare borta och åtminstone hälften av dem är ganska klara startspelare, säger Norling och fortsätter:

– Det gör att upplägget blir på ett visst sätt, och nu går vi in i en period då vi måste maxprestera, vilket vi måste göra från Falkenberg och framåt. Men där har vi fått de här spelarna som vi inledde intervjun med som inte har tränat fullt. 

– Det är någonting som vi hade behövt hantera som vi inte räknade med när vi gick in i landslagsuppehållet. För de var inte skadade eller sjuka då, men blev det ganska snabbt i första träningsdagarna. 

AIK ligger på en fjärdeplats i allsvenskan med lika många poäng som trean Hammarby. Tre poäng före toppar gör Malmö FF och Djurgården.

Se senaste avsnittet av guldrushen