Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Felix Michel lämnar AIK – lånas ut till superettan

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

AIK har värvat in två spelare i sommar. 

Nu kan SportExpressen avslöja att AIK lånar ut Felix Michel till AFC Eskilstuna i superettan. Lånet gäller säsongen ut och affären väntas bli officiell inom kort.

AIK har jobbat hårt på att förstärka truppen i sommar. Sportchefen Henrik Jurelius har sedan tidigare värvat in landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt som kommer från en sejour i turkiska Gencerbirligi och mittfältaren Zachary Elbouzedi från irländska Lincoln City FC.

Samtidigt har klubben velat frigöra utrymme i spelartruppen ett tag.

Lånas ut på nytt

Enligt uppgifter till SportExpressen är AIK och AFC Eskilstuna i superettan överens om en transfer för Felix Michel. Det rör sig om ett lån som sträcker sig säsongen ut. Michel kan spela både som försvarare och på mittfältet.

Det hela väntas bli officiellt inom de närmaste timmarna om inget oförutsett sker fram till att det svenska transferfönstret stänger vid midnatt.

Michel har tidigare under säsongen varit utlånad till norska Sarpsborg 08 FF. Tanken med utlåningen till den norska klubben var att Michel skulle få kontinuerlig med speltid men under låneperioden i Norge blev det bara en match.

Nu blir det i stället en ny utlåning och Michel återvänder därmed till AFC som han representerade mellan 2018 och 2019. Då kom han upp i 32 matcher för klubben och lyckades göra ett mål och två assist.

Sedan tidigare den här säsongen finns AIK-försvararen Robin Tihi i klubben på lån.