Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Felix Beijmo saknades när Malmö FF flög till Spanien

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ/ESTEPONA. Felix Beijmo har ryktats bort från Malmö FF.

Högerbacken saknades när laget flög till Spanien.

Timmar senare stod det klart att han lånas ut till danska Århus.

Malmö FF är i full gång med förberedelserna inför den allsvenska premiären.

Under måndagen flög laget ner till Estepona i Spanien för ett två veckor långt träningsläger. Men det är inte bara formen som de finslipar på. Sportchef Daniel Andersson håller också på att finjustera truppen.

Sedan Anton Tinnerholm värvades in har konkurrenssituationen på högerbacksplatsen diskuterats. Nu blir den konkurrensen mindre.

Felix Beijmo saknades på flyget när laget reste ner till Spanien och några timmar senare presenterades han av den danska klubben AGF Århus. Han har skrivit på ett låneavtal som sträcker sig till den 30 juni.

– Vi har haft en bra dialog med Felix om hans situation på så väl lång som kort sikt. I den dialogen har Felix haft en önskan om mer speltid än vad vi i dagsläget kan garantera honom här i Malmö FF. Efter diskussioner med så väl AGF Århus som Felix så är vi överens om att det här är bästa lösningen för alla inblandade, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Kan ställas mot MFF direkt

Malmö FF ska spela tre träningsmatcher under lägret och den sista matchen är mot just Århus, som tränas av den före detta MFF-tränaren Uwe Rösler.

Förutom Anton Tinnerholm har truppen förstärkts med Taha Ali, Derek Cornelius och Gabriel Busanello inför den kommande säsongen.

Samtidigt har Matej Chalus lånats ut till FC Groningen, Adi Nalic skrivit på för Hammarby, Erdal Rakip flyttat till Antalyaspor, Jo Inge Berget har inte erbjudits nytt kontrakt, Romain Gall lämnat och Ola Toivonen slutat. 

LÄS MER: Expressen sänder över 60 försäsongsmatcher i svensk fotboll – här är schemat