Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felix Beijmo är klar för spel i Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Felix Beijmo är klar för Djurgården.

Klubben vann dragkampen med Malmö FF och köper loss ytterbacken från Brommapojkarna för dryga tre miljoner kronor.

Ytterbacken har skrivit på ett kontrakt över fyra år.

- Det känns fantastiskt att det äntligen är klart. Jag ser fram emot att börja spela allsvensk fotboll i en förening som är på väg framåt, säger ha till Djurgårdens officiella Facebooksida.

Det var Fotbolltransfers.com som var först med att avslöja att Djurgården lagt ett bud på Brommapojkarnas högerback Felix Beijmo, 19.

Spelarens rankas som en av Sveriges mest lovande talanger och flera allsvenska klubbar har varit med i jakten på försvarstalangen.

MFF lade ett bud på omkring fyra miljoner kronor till BP för någon vecka sedan. Djurgårdens låg då på omkring tre miljoner.

Blårändernas trumfkort i kampen om högerbacken var då att han säkerligen skulle gå in från start direkt i en backlinje där Jonas Olsson och Jacob Une-Larsson skulle vara mittbackar - och på sikt skulle Djurgården spela in Jonathan Augustinsson som vänsterback.

Nu har också spelaren gjort sitt val.

19-åringen har skrivit på för Djurgården, något som SportExpressen kunde avslöja under torsdagskvällen. Senare bekräftade också Djurgården själva att Beijmo skrivit på.

– Det känns fantastiskt att det äntligen är klart. Jag ser fram emot att börja spela allsvensk fotboll i en förening som är på väg framåt. Det här kan bli riktigt bra, säger han till Djurgårdens officiella Facebooksida.

Han fortsätter:

– Jag har haft en del alternativ men i slutändan var Djurgården det val som tilltalade mig mest. De kändes som att de var mest angelägna om att få dit mig och att det fanns en bra plats för mig att komma in, sätta ett avtryck och hjälpa laget. Så det var många olika bitar som föll på plats med Djurgården och att det handlar om Stockholm med många kompisar på plats bidrog också.

Samtidigt har Halmstads BK fört en dialog med Djurgården angående Marcus Hansson. Ett lån fram till sommaren är spelarens önskan där HBK själva vill köpa loss spelaren permanent.

Just nu talar dock ingenting för att den övergången blir av. Dryga ett dygn återstår av transferfönstret.