”Får vi ett tidigt mål kan allting hända...”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Foto: DANIELA PORCELLI /SPP VIA WWW.IMAGO-IMA / IMAGO IMAGES/SPORTS PRESS PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.D

Hammarby var på väg mot ett drömresultat mot Basel men föll efter två sena mål.

Trots en svidande förlust är Abbe Khalili hoppfull inför returen.

– Det spelar ingen roll om de heter Basel - får vi ett tidigt mål kan allt hända, säger mittfältaren till SportExpressen efter matchen.

Hammarby var på god väg mot ett drömresultat borta mot schweiziska storlaget Basel i den första playoff-matchen i Europa Conference League. Basel hade länge ledningen men i den andra halvleken kunde nyinbytte Abbe Khalili kvittera med ett perfekt avvägt volleyskott.

Det såg länge ut att räcka. 

Hoppfull inför returen

Men den 87 respektive 90:e minuten gjorde Basels spjutspets Arthur Cabral två mål och matchen slutade till slut 3-1 till schweizarnas favör. Målskytten Khalili tycker att Hammarby förtjänade betydligt mer efter prestationen på St. Jakob-Park.

– Vi gör en bra bortamatch men ändå förlorar vi med 1-3 och det är frustrerande, säger han.

Om en vecka väntar returen på Tele 2 arena.

– Vi har jättestora chanser (att vända på det). Kommer vi upp i nivå och spelar vår fotboll så kommer vi vända det här. Man vill inte säga för mycket heller men vi vet vad vi kan på hemmaplan. Om vi får ett tidigt mål kan allt hända och då blir det ett annat spel. Det spelar ingen roll om de heter Basel eller något annat, säger Abbe Khalili.

”Basel blev chockade”

Khalili fortsätter:

– Basel har varit med om mycket i Europa och vet vad som krävs. De vet att det är en chans som krävs och den måste man utnyttja. Basel fick en chans och avgjorde. Det är det vi måste bli bättre på och fullfölja hela matchen. Samtidigt tror jag att de underskattade oss.

– Basel tänkte: ”Vilka är Hammarby?” och de hade nog ingen koll på oss. Jag tror att Basel blev chockade när vi började spela fotboll på allvar, då började de respektera oss. Vi vet att vi är starka på hemmaplan, det kommer gå snabbt på underlaget och Basel är inte vana vid konstgräs. Det kan bli en helt annan match.

Samtidigt vill han hylla supportrarna för stödet på plats i Schweiz.

– Vi på bänken satt nära supportrarna så vi hörde dem hela tiden. Det är kul att alla är där, de visar sitt stöd och vi vet var vi har supportrarna. Vi vet vad vi kommer få på hemmaplan och det kommer betyda väldigt mycket för oss.

Abbe Khalili firar sitt mål mot Basel.
Foto: DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK / DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK