Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En idiotgrej – vad är det för beslut?”

Nasiru Moro skallar Robin Tranberg.
Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nasiru Moro sänkte sitt eget lag.

Örebros mittback skallade Robin Tranberg och Varberg kunde sedan vinna matchen med 3-0.

Efter matchen fick Moro hård kritik.

– Vi får inte dra på oss såna grejer i det läget vi är i, säger Nordin Gerzic till NA.

– En idiotgrej säger jag, säger den tidigare ÖSK-tränaren Alexander Axén i Discovery Plus.

Varberg var nära att ta ledningen redan i den andra minuten borta mot Örebro när Simon Karlsson Adjei nickade in bollen. 

Domaren Glenn Nyberg uppmärksammade dock en knuff från Karlsson Adjei på Johan Mårtensson och målet blev bortdömt.

I stället var Örebro nära att ta ledningen tio minuter senare när Kevin Wright hittade in till Richard Friday som prickade stolpen.

Rött kort för Nasiru Moro

I den 25:e minuten skedde ytterligare en het situation som skulle ändra förutsättningarna inför resten av matchen.

Varbergs Robin Tranberg fälldes av Johan Mårtensson, vilket ledde till tjafs mellan Tranberg och ÖSK-mittbacken Nasiru Moro. När Tranberg knuffade Moro i bröstet svarade den sistnämnde med att dela ut en hård skalle som sänkte Tranberg till marken.

Glenn Nyberg tvekade inte och delade ut ett direkt rött kort till ghananen. Tranberg fick gult kort för knuffen mot Moro och pratade om händelsen i halvtid.

– Han skjuter bollen på mig efter avblåsning. Jag tror inte det är medvetet men man ramlar, får lite ont, blir frustrerad, är uppe och knuffar lite. Sen lägger han huvudet mot min haka, solklart rött, säger Tranberg i Discovery Plus.

I slutet av den första halvleken stod Varbergs Simon Karlsson Adjei för en jättemiss.

Robin Tranberg spelade fram anfallaren som sköt högt över på ett helt vidöppet mål – men i den andra halvleken tog han revansch.

Revansch efter jättemiss

Karlsson Adjei lyckades – från ett betydligt svårare läge utanför straffområdet – placera in 0-1-målet förbi Bobby Allain i Örebros mål. Därefter utökade mittbacken Oliver Stanisic med sitt fjärde mål för säsongen när han nickade in matchens andra mål på hörna.

På tilläggstid utökade Alexander Johansson till 3-0 för Varberg, vilket fick flera Örebro-supportrar att rusa ner mot planen. Situationen lugnades dock ner snabbt och lagkaptenen Nordin Gerzic var framme och pratade med de upprörda åskådarna.

Varberg vann med 3-0 och har 26 poäng på åttonde plats i allsvenskan. 

Örebro ligger näst sist med 13 poäng och efter matchen sågades laget av sin tidigare tränare Alexander Axén, som nu är expert för Discovery Plus.

Han riktar särskilt hård kritik mot Nasiru Moro och mittbackens agerande.

– En idiotgrej säger jag. I det läget man är i och det har gått 25 minuter... Man har fått en jättebra start, man har ett skott i stolpen, och så gör man en sån här grej. Vad är det här för beslut?, säger Axén i tv-sändningen.

– Han sätter sina lagkamrater och ÖSK i en otroligt dålig sits. Så där får man inte göra. Man måste vara professionell spelare. Då kan man inte göra en sån där grej, det går inte.

Lagkaptenen Nordin Gerzic är enig.

– Vi tar den utvisningen vilket absolut inte är okej. Det får inte ske i det läget där vi är. Någonstans sker såna här saker i fotboll, jag har själv gjort det. Vi får inte dra på oss såna grejer i det läget vi är i, säger Gerzic till Nerikes Allehanda.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.