Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan inte beskriva det jag haft i mitt huvud”

Tankovic gjorde hattrick.Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Muamer Tankovic i Dplays sändning efter matchen.Foto: Dplay

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Muamer Tankovic gjorde hattrick mot IFK Göteborg.

Det var karriärens första för 25-åringen.

– Första hattricket på seniornivå. Jag har gjort massor som yngre. Det är en fantastiskt skön känsla att vinna med 4-0, säger Tankovic efter matchen.

Hammarby körde över Göteborg på bortaplan och vann med hela 4-0. Efter 1-0 i den första halvleken var det Muamer Tankovic för hela slanten i andra.

I den 71:a minuten gick Hammarby ifrån till en tvåmålsledning när man vann bollen högt upp i planen efter en hörna. Gustav Ludwigson hittade in med bollen till Muamer Tankovic som distinkt dunkade in matchens andra mål.

Sju minuter senare var Tankovic också tvåmålsskytt när Gustav Ludwigson rev åt sig bollen och passade fram Tankovic som placerade in 0-3.

Hattrick för Tankovic mot Göteborg

Det sista målet kom med tre minuter kvar av ordinarie tid när Ludwigson gjorde hattrick i assister. Med ett tungt skott såg Tankovic till att slutresultatet blev 0-4.

– Vi spelade suveränt i första halvlek, det bästa på länge om vi bara kollar i allsvenskan, säger Tankovic.

– Det var första hattricket på seniornivå. Jag har gjort massor som yngre. Det är en fantastiskt skön känsla att vinna med 4-0.

Tankovic beskriver en turbulent sommar där han till sist blev kvar i Hammarby.

– Det är blandade känslor. Jag kan inte beskriva hur mycket jag har haft i mitt huvud och hur mycket det har snurrat runt. Inte bara fotbollen utan lite personliga grejer jag har fått ta hand om, säger Tankovic och fortsätter:

– Hade vi haft publik hade jag tagit av mig tröjan och hoppat in bland fansen och firat. 

Billborn: ”En klasspelare”

Anmärkningsvärt var också att Gustav Ludwigson spelade fram till alla Tankovic tre mål i matchen.

– Jag har alltid sagt till honom: ”Vill du ha assist så passa mig bollen”. Han passade mig tre gånger i dag och fick tre assist. Det är inte svårare än så, säger Tankovic.

Tränaren Stefan Billborn är nöjd med Tankovic på presskonferensen efter matchen.

– Tankovic såg pigg ut och vann många bollar. Otroligt bra i båda riktningarna och när han fick chansen small det bara. Det känns som att han har landat igen, säger Billborn.

– Alla trodde att han skulle bort men nu när han blev kvar har han landat. En klasspelare.