Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Faltsetas tvingades gå av Gefle-matchen

Publicerad

Djurgården är redan svårt skadeplågat med tuffa knäskador på Kerim Mrabti och Haris Radetinac.

Och det kunde blivit värre än så.

I lördagens match mot Gefle tvingades nämligen viktige mittfältaren Alexander Faltsetas halta av med knäsmärtor efter en duell där högerknät vreds till.

- Han ska undersökas på måndag, men det ska inte vara någon fara, säger tränaren Pelle Olsson.

Det var efter drygt 70 minuters spel som smällen kom.

Efter en tuff duell med Gefle inhoppare Johan Bertilsson blev Faltsetas liggande i eget straffområde och tog sig åt högerknät.

Han reste sig efter en stund för egen maskin, men insåg omedelbart att fortsatt spel var uteslutet och signalerade för ett byte.

Pelle Olsson medger att det skulle ha varit jobbigt om Djurgårdens skulle drabbats av ännu en knäskada efter Kerim Mrabti och Haris Radetinac.

- Ja, men enligt vår naprapat så ska det inte vara någon fara. Det var knä mot knä som skapade ett blåmärke, säger Olsson.

Kommer Faltsetas att undersökas ytterligare?

- Ja, på måndag tror jag. Men det ska som sagt inte vara någon fara.

Pelle Olsson: "Han fick en jobbig start"

Träningsmatchen på Gavlevallen slutade 0-0, och Djurgårdens tränare Pelle Olsson valde att lufta provspelande mittbacken David Ochieng från start. Detta då lagkaptenen Emil Bergström beräknas bli klar för ryska Rubin Kazan inom kort.

- Han (Ochieng) fick en jobbig start, men tog sig, säger Olsson.

Hur går ni vidare med honom nu?

- Vi försöker få med honom till träningslägret i Turkiet på tisdag. Båda kenyanerna (anfallaren Michael Olunga den andre) vill vi se mer av. Hade Ochieng gjort en kanonmatch i dag så hade vi tagit ett beslut. Men nu vill vi se mer, säger Olsson.

Även nye Mihlali Mabhuti Mayambela fick hoppa in till höger på mittfältet och svarade för ett par pigga initiativ.

- Ett bra inhopp. Med den snabbheten och Tele2:s underlag så kommer det bli bra. Jag vet inte om han är en startspelare ännu, men en jäkla bra inhoppare, säger Olsson.

Gefle är dock fortsatt ett solitt lag, och skapade liksom gästande Djurgården några heta chanser som kunde ha resulterat i ett segermål.

Pelle Olsson var dock inte nöjd med helheten i den jämna matchen.

- Vi har lite att jobba med, konstaterar tränaren kort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag