Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen storsatsar – sänder 60-tal matcher

Allsvenskan och superettan väntar runt hörnet – och Expressen laddar med en storsatsning och sänder fler än 60 matcher.

Under de kommande månaderna kommer Expressen att sända fler matcher än någon annan kanal.

– Svensk fotboll är ett av våra absolut viktigaste bevakningsområden, så att kunna komplettera vår fotbollsjournalistik med att sända de här matcherna känns superroligt, säger Linus Sunnervik, sportchef på Expressen.

Matcherna innehåller flera av Sveriges största lag, bland annat AIK, IFK Göteborg, Kalmar, Elfsborg och IFK Norrköping.

Det blir fotbollsfest på Expressen de kommande månaderna. Hela vägen fram till starten av allsvenskan och superettan i april kommer ett 60-tal matcher att sändas på Expressens plattformar.

– Det här är rätt steg för oss att ta i vår bevakning av svensk fotboll. Att kunna samla så många försäsongsmatcher på ett och samma ställe känns bra för både oss och supportrarna, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen. 

Följer AIK i Portugal

Matcherna som sänds börjar redan till helgen, när Helsingborg spelar sin första match för året. Satsningen fortsätter med flera matcher i januari med lag som Kalmar FF och Mjällby AIF. Sedan följer Atlantic Cup i Portugal, där AIK, Elfsborg och Halmstad kommer att spela tre matcher vardera mot danskt och engelskt motstånd. Samtidigt spelar IFK Göteborg och IFK Norrköping matcher i Spanien – matcher som också sänds på Expressens plattformar.

– Försäsongen i svensk fotboll är alltid lika spännande med värvningar som ska debutera och tränare som ska sätta en ny prägel på sina lag. Vi har redan börjat ta tempen på klubbarna inför säsongen med flera nya redaktionella format. Att vi nu kan komma ännu närmare de svenska klubbarna ger oss jättebra förutsättningar för att kunna göra bra journalistik inför säsongsstarten, säger Linus Sunnervik.


Här är allsvenska klubbarna vi sänder i vinter:

AIK

IFK Göteborg

IFK Norrköping

Elfsborg

Kalmar FF

Degerfors

IFK Värnamo

Brommapojkarna

Sirius

Halmstad

Mjällby

(Utöver de allsvenska lagen sänds också matcher med de flesta lagen i superettan, bland annat Helsingborg och Örgryte)


LÄS MER: Här är hela spelschemat för försäsongen

Försäsongsfotbollen är en del i den storsatsning som Bonnier News, genom Expressen och Bonnier News Local, gör på livesänd sport.

Nu i helgen sänds bland annat skidtävlingen Kopparskidan med världsstjärnorna Ebba Andersson och Linn Svahn.

Sedan tidigare sänds bland annat över 60 matcher från hockeyns försäsong med lag från SHL och Hockeyallsvenskan i augusti och september och franska fotbollsligan, Ligue 1, och innebandyns högsta ligor, SSL dam och herr.

Alla matcher går att se på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max. Det kostar 179 kronor i månaden utan bindningstid och då ingår all livesport samt all Premiumjournalistik på Expressen. Där sänds bland annat skidskytte-SM, längdskidor i världsklass, innebandyns högsta ligor SSL dam och SSL herr och Ligue 1 med världsstjärnor som Messi och Neymar.

LÄS MER: Här är hela spelschemat för försäsongen

Samtliga fotbollssändningar går att hitta här, på Expressens livesportsajt.