Erlandsen kan bli ny tränare i Djurgården

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Larseric Linden

Djurgården har informerat inhoppande tränarduon Anders Johansson och Martin Sundgren att man letar ny huvudtränare.

Jakten är intensiv, och bara i går fick sportchefen Anders Grönhagen nobben av två kandidater till jobbet.

Genom SPORT-Expressen förklarar då förre IFK Göteborg-tränaren Arne Erlandsen att han är intresserad av jobbet - och intresset blir besvarat.

- Arne är ett intressant namn nu, svarar Grönhagen.

Efter att managern Magnus Pehrsson klev av sitt uppdrag efter att ha blivit hotad av egna supportrar, så fick den assisterande duon Anders Johansson och Martin Sundgren ta över.

Men deras tid som ansvariga för Djurgårdens allsvenska lag ser inte ut att bli lång. Anders Grönhagen har i veckan informerat dem att man så fort som möjligt kommer att presentera en ny huvudtränare.

- Precis. Jag hoppades att det skulle ske redan i dag (läs i går), men jag fick två avslag under dagen, säger Grönhagen.

- Jag jobbar dygnet runt med det här. Ambitionen var att ha en tränare klar till matchen mot Malmö på söndag, men jag inser att det är kort om tid.

Men det kan gå snabbt.

"Jag är tillgänglig"

SPORT-Expressen var i går i kontakt med förre Blåvitt-tränaren Arne Erlandsen, 59, som tydligt förklarade sitt intresse för uppdraget.

- Jag är tillgänglig och det vore ett mycket intressant jobb. Det vore en stor utmaning att ta sig an och det vore väldigt aktuellt, säger norske Erlandsen.

När Anders Grönhagen får höra detta säger han:

- Jag känner Arne sedan min tid i Norge och efter avslagen i dag så är situationen en öppen bok igen. Vi pratar om flera namn men Arne kan vara ett alternativ. Ja, han är definitivt ett intressant namn.

Vill du ha Erlandsens telefonnummer av mig?

-  Haha, jag har nog det redan i min telefonbok.

Arne Erlandsen känner att tiden är knapp:

- Absolut. Djurgården måste uppåt i tabellen så fort som möjligt!