Foto: STEFAN PERSSONFoto: STEFAN PERSSON
 Foto: STEFAN PERSSON
Foto: STEFAN PERSSONFoto: STEFAN PERSSON
 Foto: STEFAN PERSSON

Eriksson: "Slängkyssen var till min sambo"

Publicerad

JÖNKÖPING. Magnus Eriksson fortsätter att briljera. Borta mot Jönköping Södra räddade han en poäng med sitt mål och skickade en slängkyss mot läktaren. Nu toppar han skytteligan på sex mål.

– Slängkyssen var till min sambo och svärfar. Det var det minsta jag kunde göra, säger en glad men trött Eriksson efter matchen.

Det har blivit tre segrar och en oavgjord för Djurgården i de senaste fyra matcherna. Men borta mot Jönköpings Södra fick den sviten sig en liten törn – då man "bara" fick med sig ett oavgjort resultat.

Det kunde emellertid ha gått ännu värre för de blårandiga. Jönköpings Södra gjorde 1-0 precis i slutskedet av den första halvleken – men bortalaget rivstartade i andra. Kim Källström tog hand om en hörna, och på inlägget hoppade Magnus Eriksson upp och nickade in kvitteringen.

Resultatet stod sig matchen ut och efteråt var det ett gäng trötta Djurgårdsspelare som träffade pressen i den mixade zonen.

– Trött första halvlek. Vädret går från att vara kyligt till 25 grader, personligen så var väldigt trött i första halvlek. Sedan i andra halvlek kom jag in i andningen lite grann. Tung match att spela men starkt att få med sig en poäng.

Slängkyss mot läktaren, vem var den till?
– Min sambo och svärfar var här. De var och kollade på matchen mot Örebro och så i dag. Det var det minsta jag kunde göra.

Hur känns formen? Du öser på både mål och assist.
– Det känns jättebra. I dag gjorde jag kanske min sämsta match men lyckades göra poäng och mål. Det är en trygghet. Jag har gjort poäng i sex matcher i rad tror jag, förutom första två, det har rullat på bra.

Hur gärna vill du att ett mål ska komma mot AIK?
– Haha, nej det klart. Det får gärna rulla på mot AIK också. Det blir en otroligt fin match. Vi känns väl förberedda eftersom att vi fått in två karaktärer i Kim Källström och Jonas Olsson. De kommer bidra med mycket och speciellt i derbymatcherna. Förra året hade vi inte så många som drog det lasset, det kunde vi se mot Hammarby när vi ledde med 2-0 men till slut förlorade med 4-2. Vi känns väl förberedda sedan är vi redo att ta sig an AIK.

Olsson: "Ljumsken är bra"

Jonas Olsson gjorde sin första match från start sedan bortamatchen mot Halmstad BK. Enligt mittbacken fick han en positiv respons från sin tidigare skadade ljumske.

– Det kändes bra. Inga problem alls. Det var ett skönt besked. Men sedan blev jag trött i andra halvleken. Sen om det är underlaget eller värmen, för mig är det kanske att jag inte spelat match på fyra veckor. Det var skönt att få en genomkörare. Ljumsken var bra, ingen oroskänsla alls.

Kim Källström om matchen och 1-1 borta mot Jönköping Södra.

–  Det är inte enkelt att åka hit och ta poäng. Att vi byter underlag sliter mer fysiskt än tekniskt. Det såg likadant ut mot Halmstad och sedan tar det ett tag innan vi kom in i matchen. Det var jätteviktigt att plocka en poäng inför derbyt mot AIK, vi tar poäng och laddar vidare. Jönköping är skickliga och har en annan spelidé.

Hur laddar ni inför derbyt?
– Nu får vi en dag till att ladda. Det gör mycket. Derbyt, det kommer vara mycket energi på stadion så det kommer göra oss gott. Vi får dra hem och återhämta oss för att vara i slag på måndag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag