Eriksson: ”Allihop har det att förhålla sig till”

DIF-spelarens tuffa vecka efter derbyförlusten: ”Lär bli en del gliringar”
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra lag gör upp om SM-guldet med två matcher kvar. I guldjagande Djurgården riskerar lagkaptenen Magnus Eriksson att missa sista matchen vid gult kort.

– Det hade varit surt men regelverket är så, säger kaptenen.

Guldstriden är fortsatt jämn i allsvenskan. Fyra lag inom tre poäng gör att de sista två omgångarna kommer att bjuda på högdramatiska tillställningar. I Djurgården riskerar tre spelare att missa den sista omgången som kan innebära en potentiell guldmatch.

Lagkaptenen Magnus Eriksson är en av dem. Övriga två är Emmanuel Banda och Kalle Holmberg som fick näta senast mot IFK Norrköping. Eriksson försöker bara gilla läget.

– Mm, vetskapen har jag levt med sista tre matcherna. Det är som det är men jag försöker fokusera på att leda laget på bästa sätt, sedan ska jag göra allt jag kan för att inte få gult.

Har det påverkat ditt spel hittills?

– I vissa situationer så påverkar det. Som mot Norrköping när jag kommer ensam mot Samuel Adegbenro och han springer mot vårt mål. Jag skulle kunna ta honom vid mittplanen och då vet jag att domaren inte ger mig rött kort. Nu föll jag av och gjorde backinstinkten och försökte styra ut.

”Hade varit surt”

Ångrar du att du inte tagit det tredje gula tidigare?

– Nej, jag vill spela varje minut och match. Det är fantastiskt att spela fotboll. Jag tog gult kort i första omgången sedan tog jag gult mot Elfsborg hemma i omgång 23, hade man haft två varningar efter sju omgångar så hade man kanske tänkt annorlunda. Jag hade 21 matcher utan gult kort så jag får väl klara mig sista här också.

Vad säger du generellt om regelverket?

– Det har funnits där i all evighet i allsvenskan. Vi har haft ett annat system i MLS med ett bonussystem. Alla har det att förhålla sig till och hade man blivit avstängd i allsvenskans sista omgång på tre varningar så hade det varit surt men regelverket är så. Jag kan inte göra så mycket åt det.

Djurgårdens lagkapten respekterar söndagens motstånd Varberg. Han tycker att tränaren Jocke Persson förtjänar beröm för sin gärning i klubben och beundrar inställningen att spela en frejdig fotboll trots att man gör sitt andra år i allsvenskan.

– Det är en tuff motståndare och ett fysiskt lag som är bra på fasta situationer. På det stora hela är det ett gediget lag som gillar kamp och fysik, några spelare har riktigt mycket boll i fötterna, avslutar Magnus Eriksson.


Djurgården tappade ledning och greppet om guldet