Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erik Friberg avslutar karriären

Veckans avsnitt av Frågelådan Rondo är här. Therese Strömberg, Noa Bachner och Linus Pettersson går igenom lyssnarnas frågor och denna vecka avhandlas bland annat varför Djurgården inte blir ett nytt AIK.
Erik Friberg avslutar karriären.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

En allsvensk profil lägger skorna på hyllan.

Erik Friberg har valt att avsluta karriären i BK Häcken.

– Det är inte slut än, jag vill vara med och bidra till att vi ska vinna det här första guldet, säger han på klubbens hemsida.

Han kom till BK Häcken 2007 och spenderade tre år i klubben som han är uppväxt med, då hans pappa Peter Friberg har gjort 300 matcher i klubben.

Sedan blev det Seattle Sounders i USA för Erik Friberg.

Mittfältaren återvände sedan till allsvenskan och Malmö FF där han även vann SM-guldet 2013. Efter det blev det några äventyr utomlands innan han ännu en gång återvände hem till Sverige, denna gång till BK Häcken.

Avslutar efter säsongen – ”Vill bidra till guldet”

Friberg har varit en bärande spelare för Hisingen-klubben sedan hans återkomst 2017 och nu väljer han att lägga skorna på hyllan efter säsongen.

– Det är inte slut än, jag vill vara med och bidra till att vi ska vinna det här första guldet. Hade jag fått med mig det också – när jag spelar sista matchen mot Norrköping, att få lyfta en pokal – det hade varit ett otroligt slut, säger han på klubbens hemsida.

Friberg har varit given på mittfältet i Häcken under flera säsonger men i år har det varit mycket mer sparsamt med speltid då han endast har spelat 219 minuter.

– Jag börjar bli gammal, det är dags för de yngre att ta över. Jag har inte spelat så mycket i år, kontraktet går ut och det är läge att hitta på någonting annat. Det är dags nu, jag har gjort mitt.

Klubbar Erik Friberg har representerat

Västra Frölunda

BK Häcken

Seattle Sounders

Malmö FF

Bologna

Esbjerg

Marcus Antonsson rankar allsvenskans tuffaste mittbackar

Värnamoanfallaren Marcus Antonsson rankar allsvenskans tuffaste mittbackar, djurgårdare dominerar listan.