Eric Larsson lämnar Malmö FF för spel på Kreta

Eric Larsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Eric Larsson lämnar Malmö FF.

Det bekräftar den allsvenska klubben på sin officiella hemsida.

– Med tanke på att han alltid ställt upp för klubben kände vi att vi ville tillgodose hans önskemål, säger sportdirektör Daniel Andersson.

Den 31-årige högerbacken har kopplats ihop med en flytt till OFI Kreta.

Nu är övergången officiell.

Malmö FF bekräftar på sin hemsida att man kommit överens med den grekiska klubben. Detta efter att Eric Larsson själv varit tydlig med att han vill lämna.

– Han har uttryckt en önskan om att detta är något han verkligen vill göra. Med tanke på att han alltid ställt upp för klubben kände vi att vi ville tillgodose hans önskemål och har accepterat ett bud från OFI Kreta, säger sportdirektör Daniel Andersson.

Eric Larsson lämnar Malmö FF

Eric Larsson kom till Malmö FF från Gif Sundsvall 2018 och har under sina år i klubben vunnit två SM-guld, ett cupguld och dessutom spelat gruppspel i såväl Champions League som Europa League.

Totalt blev det 172 tävlingsmatcher i MFF för högerbacken, som under sin tid i klubben varit en stor publikfavorit.

– Eric har varit lagspelaren personifierad och alltid satt laget i första rummet. På planen har han bidragit till flera stora framgångar, både nationellt och internationellt. Ibland har han varit utanför, ibland spelat på ovana positioner, men oavsett har han alltid gjort jobbet, säger Daniel Andersson.

Eric Larsson har publicerat ett avskedsbrev till supportrarna med blinkningar till flera olika MFF-ramsor.

Där tackar han för sin tid i klubben och staden.

”Det är en kärlek ingen kan förstå. Att gå på stan och få en vinkning eller att stå och hoppa framför ståplats efter ännu en trepoängare. Jag önskar att alla i världen fick uppleva det”, skriver han.

Eric Larsson avslutar:

”Mina lagkamrater genom åren och klubben Malmö FF, tack för allt. Får jag någon gång ett barn ska jag se till att han eller hon kommer förstå”.