Eric Kahl detaljer från att säljas till Danmark

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK säljer U21-landslagsmannen Eric Kahl, 19. 

Enligt SportExpressens uppgifter är ytterbacken nära en övergång till danska ligan och AGF Århus. 

Faller de sista bitarna på plats blir affären klar inom de närmaste dagarna.

Den 19-åriga ytterbacken Eric Kahl är nära att lämna AIK. Enligt uppgifter till SportExpressen är U21-landslagsmannen nära danska AGF Århus. 

AIK bekräftade under kvällen att de för en förhandling med Århus. 

– Det stämmer att vi för diskussioner med AGF Århus, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Blir något helt klart så kommuniceras det via NGM och Cision news, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

Faller alla detaljer på plats så beräknas övergången vara klar inom de närmaste dagarna. 

Eric Kahl har haft AIK som klubbadress under hela sin karriär och skrev sitt första a-lagskontrakt med klubben i oktober 2019. 

Allsvensk debut ifjol 

Han gjorde sin allsvenska debut i en match mot Malmö i slutet på juni 2020 och tog några månader senare plats i U21-landslaget. 

Intresset har alltjämt vuxit för den unga ytterbacken som stod för en imponerande säsong ifjol, och under hösten började han dra till sig förfrågningar från andra klubbar. 

Och nu fortsätter karriären i Danmark om inget oförutsett inträffar. Affären är i princip klar och AGF Århus och AIK är överens om en övergångsumma.  Spelaren och klubben är även muntligt överens om de personliga villkoren i kontraktet och spelaren väntas presenteras inom kort om läkarundersökningen går som den ska.

Sålde nyligen vänsterback till Sparta Prag 

 AGF Århus har nyligen sålt vänsterbacken Casper Höjer Nielsen till Sparta Prag och har länge letat en ersättare. Nu blir det alltså den svenske U21-landslagsmannen som får ta över efter Höjer Nielsen. I AGF Århus finns sedan tidigare svenskarna William Eskelinen med ett förflutet i allsvenskan och Gif Sundsvall samt Niklas Backman , som bland annat var med och vann SM-guld med AIK 2009.