Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En period var väldigt jobbig – jag mår bra nu”

Richard Magyar under förra sejouren i Hammarby Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Richard Magyar Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hammarby går för tre nya poäng mot Elfsborg. 

Då kan Richard Magyar, 28, göra debut i sin återkomst.  

– Det känns som att jag kommer hem, säger mittbacken. 

Efter 15 spelade matcher har Hammarby elva poäng upp till serieledande Malmö FF. Men de har två matcher färre spelade - och därför blir kvällens hemmamatch mot Elfsborg mycket viktig för att kunna ha häng på toppstriden. 

Mot Elfsborg väntas också comebackande mittbacken Richard Magyar debutera - efter sin återkomst från tyska klubben SpVgg Greuther Fürth.

– Det känns bra att vara tillbaka i Hammarby. Allt har gått bra hittills. Det är ett litet annat underlag, men det känns bra. 

– Det är ett annat lag sedan jag lämnade. Det är några nya spelare och några kvar från den tiden. Det är många fina människor i och runt föreningen. Det känns som att jag kommer hem på något sätt, säger han.

”Det är roligt att vara tillbaka”

Mittbacken spelade i Hammarby mellan 2015-2017 före flytten till Tyskland. Om han startar eller inte?  

– Det får du fråga tränaren om. Men det är roligt att vara tillbaka på Tele 2. Om jag får spela så är det bara att köra, säger han.

Magyar påtalar också vikten av att ta tre poäng.

– Det är alltid viktigt att ta tre poäng. Man vill alltid vinna. Vi har väldigt många bra spelare i truppen, säger han.

”Det var väldigt lärorikt”

I en intervju med SportExpressen för två år sedan berättade Magyar om sina utmaningar utanför planen, då han hade brottats med psykisk ohälsa. I dag jobbar han fortsatt ideellt för organisationen Suicide Zero, som verkar för att minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa 

– Jag mår bra nu. Jag hade en period för lite över ett år sedan som var väldigt jobbig. Den berodde mindre på fotbollen och mer på mitt liv i allmänhet. Jag hade en nära person som gick bort, en allvarlig sjukdom nära mig och en relation som tog slut, sa han då. 

– Jag har pratat mycket om det öppet. Det är en del av mig. Det har jag med mig både hur jag är som person men även hur jag är som medspelare i ett lag.

Han säger att han är väldigt tacksam över sin livssituation i dag, och menar att tiden i Tyskland var nyttig.

– Det var en stor utmaning för mig. Jag blev dessutom skadad i början där. Men det var väldigt lärorikt och en bra tid – framför allt sista året där jag hade kul på planen ha kul i livet övrigt, säger han. 

– Jag hade bra vänner och hade en bra relation med min flickvän. Det var en helhetsgrej. Så jag mår väldigt bra nu.