Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"En klubb som folk inte gillar längre"

Foto: NEIL HALL / STELLA PICTURES / PA
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Östersunds FK spelar för sin överlevnad i allsvenskan.

Samtidigt gör Graham Potter succé i Premier League med Brighton. 

Från de brittiska öarna följer han sin förra klubb. 

– ÖFK har gått från en klubb som alla älskade till en klubb som folk inte gillar längre, säger han till Dagens Nyheter. 

Östersunds glansdagar i mitten av tiotalet framstår långt borta. I år har laget varit cementerat i botten av allsvenskan och slåss för sin överlevnad. 

Under lördagen ställs klubben mot svenska mästarna MFF hemma på Jämtkraft arena. 

Samtidig gör den förre tränaren Graham Potter, som ledde klubben ut i Europa och till en femteplats i allsvenskan, succé i Premier League där han kopplas ihop med toppklubbar. 

– Utan Östersund hade jag inte varit där jag är nu. De gav mig en start som tränare och jag är för evigt tacksam för min tid där. Jag har massor av fina minnen. När jag ibland stöter på Ken och Saman (Sema och Ghoddos) pratar vi om gamla tider, säger Potter till Dagens Nyheter.

Från distans har han också följt lagets resa sedan han lämnade Jämtland 2018.  

– Det blir färre och färre folk i klubben som jag känner från min tid. Men jag håller ett öga på resultaten och det är ledsamt att det går så dåligt, säger han. 

”Klart att eftermälet påverkas”

Det är inte bara det sportsliga som skapat dystra rubriker kring ÖFK. 

Vid sidan av planen har den förre ordföranden Daniel Kinberg som dömts till 3 års fängelse för ekonomisk brottslighet av tingsrätten, hovrättens dom väntas komma i november. 

– Jag har inte följt processen så noga, jag lämnar det till den svenska rättvisan. Men det är sorgligt det som händer, säger Potter. 

– Det är ledsamt. Jag kan bara säga att under min tid nämndes det aldrig något om att något inte var korrekt, vi i ledarstaben koncentrerade oss bara på vad vi gjorde på planen. Det är klart att eftermälet till Östersund kommer att påverkas av det som Daniel anklagas för. ÖFK har gått från en klubb som alla älskade till en klubb som folk inte gillar längre.

Tv: Lindelöf om nyfödde sonens namn