Emmanuel Lomotey klar för Malmö FF

Lomotey värvas från Amiens.
Foto: ICON SPORT / BILDBYRÅN

Malmö FF förstärker – efter skadesmällen på Mahamé Siby.

Emmanuel Lomotey, 24, ansluter nu från franska Amiens och har skrivit på ett kontrakt till och med 2026.

– Emmanuel är en spelare vi har känt till ett längre tag men som vi inte trott vara möjlig att knyta till oss förrän den senaste veckan, säger sportdirektör Daniel Andersson. 

Malmö FF drabbades nyligen av en tung skadesmäll när nyförvärvet Mahamé Siby skadade sig i höften och tvingades till operation, vilket håller honom utanför spel säsongen ut.

Det får nu klubben att agera på transfermarknaden.

Mittfältaren Emmanuel Lomotey, med sju a-landskamper för Ghana på meritlistan, ansluter från Amiens i franska Ligue 2. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2026.

– Jag känner en stor stolthet. Malmö FF är den största klubben i Sverige så jag är glad över att vara här och ser fram emot att börja träna med laget, säger Lomotey i ett pressmeddelande.

– Jag tror att jag har kvalitéer och attribut som kommer att hjälpa laget. Målet är att hjälpa Malmö FF att vinna titlar och spela gruppspel i Europa. Tillsammans med mina lagkamrater ska vi åstadkomma så mycket vi bara kan tillsammans. 

Daniel Andersson: ”Trodde inte det var möjligt”

Malmö FF:s sportdirektör Daniel Andersson förklarar att klubben länge haft Lomoteys namn på sin radar.

– Emmanuel är en spelare vi har känt till ett längre tag men som vi inte trott vara möjlig att knyta till oss förrän den senaste veckan. Han är central mittfältare och har alla de egenskaper som vi tycker är viktiga för den positionen. Det är en fysisk spelartyp som också är skicklig i så väl det långa som korta passningsspelet.

TV: Mardrömmen för Malmö FF – utslaget ur CL-kvalet