Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Emir Bajrami klar för holländska Twente

Publicerad
Uppdaterad
Emir Bajrami är klar för tre år med Twente. Precis som SPORT-Expressen kunde avslöja i lördags så lämnar mittfältaren Elfsborg för de holländska mästarna. - Twente känns riktigt, riktigt bra, säger Bajrami.
SPORT-Expressen kunde i lördags avslöja att Emir Bajrami var nära att lämna Elfsborg för holländska toppklubben FC Twente.
I går kväll bekräftades övergången när Twentes ordförande Joop Munsterman gick ut i holländsk tv och bekräftade att Bajrami kommer till klubben.

Uttagen mot Bosnien

Elfsborg uppges få hela 40 miljoner kronor för Bajrami - som blev uttagen i Erik Hamréns landslagstrupp til träningslandskampen mot Bosnien på lördag.
- Twente känns riktigt, riktigt bra. Det är en fin klubb som vunnit holländska ligan och ska spela Champions League, sa Bajrami innan affären var bekräftad i går.
Han blir klubbens näst dyraste värvning under de senaste säsongerna, slagen endast av puertoricanen Brian Ruiz som värvades för 50 miljoner kronor ifjol och ingår i Twentes Champions League-satsning den kommande säsongen.

Samlas 14 juni

Endast en läkarundersökning återstår innan allt är klart och den 14 juni samlas Twente för att inleda försäsongsträningen.
Övergångssumman gör att Bajrami är den femte dyraste fotbollsspelaren som lämnar allsvenskan, tillsammans med Fredrik Ljungberg (från Halmstad till Arsenal 1998) och Ari Da Silva Ferreira (Från Kalmar till Alkmaar 2007).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag