Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emil Forsberg förvånad över MFF:s säsong: ”Misslyckande”

Emil Forsberg.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Malmö FF har haft en tuff säsong.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF har sparkat tränare och sladdar i allsvenskan.

Det förvånar Emil Forsberg.

– Det är ett misslyckande, säger landslagsstjärnan.

Malmö FF har en tung säsong i allsvenskan. Klubben parkerar på fjärdeplats hela åtta poäng bakom serieledarna Djurgården och har genomfört två tränarbyten i år.

Först sparkades Milos Milojevic och ersattes av sportchefen Andreas Georgson. För några veckor sedan stod det klart att Åge Hareide plockades in som ny tränare säsongen ut.

MFF resultat i år förvånad Emil Forsberg, som har ett förflutet i klubben.

– Det är förvånande. Men det är väl det härliga med fotboll. Många trodde att Malmö skulle springa hem allsvenskan igen men det gör man inte, vilket jag tror är bra för svensk fotboll också. Men med den ekonomin och med de spelarna så tycker jag att det är ett misslyckande - det tror jag alla känner, säger landslagsstjärnan och fortsätter.

– Det har varit mycket upp och ner den här säsongen och ingen kontinuitet i spelet eller hos spelarna. Jag önskar hellre att Malmö vinner SM-guld men detta kanske är en bra läxa för Malmö, de behöver se vilka fel man gjort. Att de har ett fantastiskt lag är ingen fråga, jag hoppas att de får ihop det till nästa år.

”De vinner SM-guld”

Åge Hareide är tillbaka nu också.

– Det var nästan så att man kom tillbaka själv när man såg att Åge vände tillbaka. Det är fantastiskt att se och jag tror att han är rätt man de sista månaderna för att få ordning på grabbarna. Han tar sina beslut och rak i sitt ledarskap. Jag vet att han kräver hundra procent på varje träning och match, gör man inte det då får man sitta på läktaren. 

Forsberg understryker:

– Jag tror det är vad Malmö behöver.

Samtidigt tror RB Leipzig-mittfältaren att ett Stockholmslag vinner SM-guld.

– Djurgården, svarar han.

Lider med Sundsvall

Varför?

– De ser oerhört starka ut. Jag ser inte hur de ska förlora, de vinner matcher på många olika sätt och Djurgården är ett lag, det ser man på planen. Men det har varit kul att se Häcken även om det lutar åt Djurgården just nu.

Hur ser du på Gif Sundsvalls säsong?

– Jag följer ”Giffarna” stenhårt, det är tufft. De var nära att vinna senast men så kliver en gammal Giffare fram och skickar upp bollen i krysset, det säger väl allt. Det är tungt just nu men jag var med i en podd tidigare där jag sa att man får satsa på att ta så mycket poäng och utvärdera efter säsongen åt vilket håll man vill gå som förening.

TV: Svenska stjärnorna: De vinner SM-guldet 2022