Eman Markovic om debuten i Blåvitt: ”Jag hade gåshud”

IFK Göteborg tror mycket på Eman Markovic.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Bara tre träningar med sina nya lagkamrater – sedan direkt in från start i toppmötet med Hammarby inför en utsåld arena. 

– Jag hade gåshud innan vi skulle gå ut till matchen, säger Blåvitts ytter Eman Markovic, 23. 

Gustaf Norlin eller Eman Markovic? Tränaren Mikael Stahre resonerade så här på presskonferensen efter förlusten mot Hammarby på Gamla Ullevi (0-1): 

– Det var ett svårt beslut, Gustaf har varit bra. Gustaf är lite mer löpande spelare. Vi visste att Hammarby är väldigt skickliga med bollen och en av de viktigaste sakerna för oss var att vi skulle få ett större bollinnehav. 

Markovic spelade 60 minuter till vänster i tremannaanfallet. Omdömet från Stahre? 

– Klart godkänd insats. 

IFK Göteborg värvade norrmannen från IFK Norrköping i förra veckan och 23-åringen hade bara hunnit med tre träningar på Kamratgården innan det blev skarpt läge. 

– Jag hade bra samtal med Mikael Stahre och fick veta att det var möjligt att jag skulle få starta. Lite överraskad blev jag, men samtidigt skönt att få komma i gång, säger Markovic, som var ganska nöjd med sin debut förutom resultatet. 

– Jag tycker jag passade bra in. Jag kan bidra med defensivt jobb, jag kan bidra med kontringsspel och kombinationsspel. Jag ska försöka bli ännu bättre. Min uppgift är att skapa möjligheter. Det är bara att jobba hårt framöver så ska det bli bra. Att hoppa rakt in så här var tufft. Men allt som allt, en helt okej debut.

”Det var helt fantastiskt”

Eman Markovic var för det mesta startgubbe i IFK Norrköping under Rikard Norlings ledning. Men när tränaren fick sparken blev det ett annat läge för norrmannen som kom till ”Peking” inför den här säsongen. 

– Formen är bra. Jag spelade en del i Norrköping, jag startade ju tio matcher. Det var de sista veckorna som jag spelade lite mindre. Det är bara jobba hårt på träning och försöka utvecklas så mycket som möjligt, säger Markovic.

IFK Göteborg lockar numera storpublik i match efter match. Mot Hammarby var Gamla Ullevi helt utsåld och redan 30 minuter före avspark var det bra drag på läktarna. 

– Det var helt fantastiskt. Jag hade gåshud innan vi skulle gå ut till matchen. Jag längtar redan till nästa hemmamatch, säger Eman Markovic.