Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elliot Käck vill lämna – för flytt till Djurgården

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Elliot Käck har meddelat IK Start att han vill lämna klubben – för att flytta hem och skriva på för Djurgården. 

Enligt SportExpressens uppgifter pågår förhandlingar mellan klubbarna och Djurgården hoppas kunna presentera vänsterbacken innan nyår. 

Det var Fotbolltransfers.com som under gårdagen var först med att berätta om Djurgårdens intresse för Käck. Vänsterbacken som i fjol  lämnade Djurgården för att skiva på för hårdsatsande IK Start i norska Elitserien. Innan dess hade han spelat varenda match i allsvenskan för Djurgården säsongen då laget kom trea i allsvenskan och säkrade en Europaplats. 

Men Norge-äventyret har inte blivit som Käck tänkt sig. Start har haft en tung säsong och åkte hur högstaligan. 

Start åkte hur högstligan 

Käck kom som Bosman till den norska klubben och skrev på ett kontrakt över säsongen 2020. 

Men efter att Start åkt ur vill nu 29-åringen lämna klubben. Han har meddelat Start att han vill flytta hem till Sverige och Djurgården. Djurgården i sin tur för just nu förhandlingar med Start om övergångssumman för spelaren, men klubben är inte villiga att betala speciellt mycket för spelaren eftersom han gick dit gratis. 

Har krävt omkring 700 000 kronor 

I ett första läge har klubben krävt omkring 700 000 kronor för att släppa spelaren, men han förhandlingar har pågått en tid och DIF hoppas på att hitta en lösning med klubben och kunna presentera Käck officiellt innan nyår, trots att inget i nuläget är klart eller påskrivet. Under säsongen i Norge gjorde Elliot Käck 28 matcher, två mål och stod för två framspelningar. 

Käck har tidigare haft Djurgårdens nya tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf under sin tid i Sirius. Och när det stod klart att Käck skulle skriva på för Sirius hyllades spelaren av Kim Bergstrand. 

- Det är bara att gratulera Djurgården som får en väldigt bra spelare, sa han då. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger