Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården gör klart med två värvningar

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården presenterar dubbla värvningar under tisdagsmorgonen.

Elliot Käck återvänder till klubben – och anfallaren Adam Bergmark Wiberg värvas från Gefle.

– Det känns fantastiskt för mig. Jag är ju djurgårdare sedan barnsben, säger Bergmark Wiberg till klubbens hemsida.

Adam Bergmark Wiberg startade sin karriär i Täby FK  men har de två senaste säsongerna spelat i Gefle. Nu står det klart att 21-åringen återvänder till Stockholm.

Bergmark Wiberg har skrivit ett fyrårskontrakt med Djurgården.

– Det är ett steg som är lagom för mig just nu och jag tror att det är på en nivå där jag kan leverera. 

Adam Bergmark Wiberg är barnbarn till landslagslegendaren Orvar Bergmark, som spelade 94 A-landskamper och även var förbundskapten.

Elliot Käck klar för Djurgården

Djurgården bekräftar även att Elliot Käck återvänder – vilket SportExpressens avslöjade SportExpressen i fredags. 

– Det finns flera olika anledningar: det sociala, familjen men framför allt är det de sportsliga och det känns fantastiskt att vara tillbaka i Djurgården, säger han till klubbens hemsida.

Elliot Käck lämnade Djurgården gratis förra säsongen för att skriva på för norska IK, Start.  Förutom att återförenas med den blårandiga tröjan återförenas Käck även med tränarduon Kim Berstrand och Thomas Lagerlöf.

– Jag har haft Kim och Tolle under tre säsonger i Sirius mellan 2012-2014 och det är självklart en bidragande orsak också. Jag hade några av min bästa fotbollsår under den tiden och känner dem väldigt väl, säger Käck till Djurgårdens hemsida.

Elliot Käck skriver treårskontrakt

Elliot Käck har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

– Elliot har skrivit på ett treårsavtal med oss. Han gick ju till Start förra året men nu är han tillbaka. Elliot är ju en djurgårdare som är fostrad i föreningen och det var inga tvivel på att han ville återvända till oss. Vi har löst detaljerna nu i december och han är välkänd för tränarna och DIF-publiken och kan dessutom spela på olika positioner, säger sportchefen Bossen Andersson.