Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfsborgs Rasmus Alm med jättemiss – kryss mot Djurgården

Rasmus Alm missade ett jätteläge för Elfsborg i första halvlek.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Rasmus Alms jätteläge.
Victor Edvardsen missade ett jätteläge för Djurgården i första halvlek.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Först brände Elfsborgs Rasmus Alm ett jätteläge.

Därefter var det Djurgårdens Victor Edvardsens tur.

Sedan slutade matchen mellan de båda toppkandidaterna 0–0.

– Jag lär drömma mardrömmar om den (missen), säger Alm.

– Det är för dåligt, säger Edvardsen om sin miss.

Elfsborg kom närmast från en 6–0-seger mot Degerfors medan Djurgården räddade poäng sent mot Helsingborg (2–2) senast. 

När lagen möttes inför 7 862 åskådare på Borås arena i kväll blev det en spelmässigt jämn historia och lagen skapade var sin hundraprocentig målchans i första halvlek.

Den första fick Elfsborgs Rasmus Alm efter drygt en halvtimmes spel. Hemmalaget vände spelet snabbt, Emmanuel Boateng drev upp bollen till Jeppe Okkels på vänsterkanten. Okkels slog en fin passning genom straffområdet till en framstormande Rasmus Alm som fick mer eller mindre öppet mål – men Alm sköt utanför från nära håll.

– Jag tror att jag får en dragning och tappar balansen, men straff ska det nog inte vara. Jag lär nog drömma mardrömmar om den (missen) i natt, säger Rasmus Alm i Discovery plus.

Edvardsen: ”För dåligt”

Strax därefter var det dags för nästa jätteläge att brännas. Det var Dif-anfallaren Victor Edvardsen som, fint framspelad av Pierre Bengtsson, bara skulle stöta in bollen i mål från ett par meter – men bollen gick i stolpen.

– Edvardsen måste göra mål där. Han är värvad för att göra mål. Det är ett jätteläge och han grämer sig nog över den missen, säger Discovery plus-experten Nordin Gerzic.

Victor Edvardsen höll med:

– Det är för dåligt. Det ska vara solklart mål från min sida, men det är bara att trumma på så hoppas vi att det kommer i andra. Med lite bättre skärpa ska vi se till att ta tre poäng med oss hem härifrån.

Matchen bröts

Andra halvlek blev hetsig och präglades av många spelavbrott och gula kort. 

I den 64:e minuten bröts spelet dessutom under en längre period efter att brandlarmet utlösts sedan pyroteknik tänts på bortaläktaren, men matchen kunde sedan återupptas.

– Man ser att det här skapar en oro hos de lite yngre barnen på arenan. Oavsett om man förstår var det här handlar om så är det självklart att en femåring står och kollar åt höger och vänster, säger Irma Helin Zibanejad i Discovery plus.

Djurgården fick ett kanonläge att avgöra matchen i den 80:e minuten när Magnus Eriksson slog en frispark till Joel Asoro som nickade bollen i insidan av stolpen.

Men några mål blev det inte åt något håll – matchen mellan Elfsborg och Djurgården slutade 0–0.

Tidigare: Daniel Sundgrens drömmål på träning