Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Noah Söderbergs tunga kväll: ”Hanterar det bra”

Elfsborg vann med 2–1.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Noah Söderberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Jimmy Thelin.
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Noah Söderberg blev inbytt i 13:e minuten – och utbytt i halvtid. 

Därefter vände Elfsborg mot IFK Norrköping.  

– Noah hanterar det här bra, säger tränaren Jimmy Thelin. 

Arnor Sigurdsson slog frisparken och namnen Traustason hoppade upp för att sätta dit huvudet. 

Men den sistnämnde nuddade aldrig bollen. 

Det spelade ingen roll. 

Sigurdssons frispark skruvade sig hela vägen in i mål och betydde 1–0 till IFK Norrköping i den 29:e minuten. Mot ett Elfsborg som hade svårigheter i den första halvleken. 

– Jag vet inte vad vi håller på med. Det är för dåligt, vi kommer inte alls upp i nivå, säger Jacob Ondrejka till Discovery. 

Noah Söderberg inbytt och utbytt

Dessutom tvingades mittfältskuggen Emmanuel Boateng utgå med en lårskada redan i den 13:e minuten. Hans ersättare, Noah Söderberg, fick också utgå – i halvtid. Han byttes ut av taktiska skäl.  

– Våra mittfältare har olika egenskaper och vi kände att vi inte fick den pressen i ytorna som vi trodde på och försökte komma åt. Baidoo är bättre i ytorna centralt. Därför gjorde vi bytet egentligen. Fotbollen är så ibland där matcherna kan ändra karaktär. Då försöker man agera utifrån det. Det är alltid tufft att bli in- och utbytt men Noah hanterar det bra, säger Jimmy Thelin. 

Det är aldrig kul att ge ett sånt besked till en spelare. Hur hanterar du det?

– Det är inte det som händer i dag. Vi pratar om såna saker innan. Han hanterar det bra och det gäller att bygga en relation med spelarna. Vi är nära dem. Jag tycker inte det är en stor grej, Noah gör det bra så det är inga konstigheter.

Elfsborg ny tvåa i allsvenskan

Trots den svaga första halvleken lämnade Elfsborg Östergötland med tre poäng. 

För i den andra halvleken kvitterade Jeppe Okkels och i slutminuterna kom ledningsmålet på hörna. Sist på bollen var Norrköpings Traustason. 

Matchen slutade 1–2 och Elfsborg-segern, den sjunde raka, innebär att laget går upp på andra plats i allsvenskan, med tre poäng upp till Malmö. 

Hur är det att ha sju raka segrar?

– Vi ska inte fastna i den loopen. Vi har haft många bra segrar på bortaplan och det säger något om karaktären i laget. Vi är väldigt glada över vändningarna på bortaplan, säger Thelin. 

Allsvenskan på uppstuds: ”Typiskt Christiansen-utbrott”