Elfsborg tog tredje raka – slog krislaget Sirius

Simon Strand och Rasmus Alm jublar efter Elfsborgs 1–0-mål mot Sirius.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Alexander Bernhardsson jublar med Michael Baidoo efter sitt 1–0-mål.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Jakob Voelkerling Persson (till höger) tröstas av lagkamrater efter sitt självmål mot Elfsborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Förlusten var Sirius femte raka i allsvenskan.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Tredje raka segern för Elfsborg – femte raka förlusten för Sirius.

Inför 5 021 åskådare på Borås arena vann hemmalaget med 3–0.

– Det går lite med oss nu i stället för mot oss, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson till Discovery Plus.

Efter två raka trepoängare klev Elfsborg ut på Borås arena för match mot ett formsvagt Sirius med fyra förluster i bagaget. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och skapade ett par farliga chanser mot Uppsalalagets mål.

Efter 25 minuters spel kom så också 1–0. Rasmus Alm slog ett inlägg från vänster som Siriusbacken Jakob Voelkerling Persson olyckligt styrde in i eget mål.

– Jag tar gärna det målet, säger Alm med ett leende i Discovery Plus.

Sirius var inte helt ofarligt i första halvlek och tio minuter efter Elfsborgs ledningsmål prickade Tashreeq Matthews ribban efter en fin individuell prestation.

På tilläggstid i första halvlek utökade Elfsborg sin ledning när Alexander Bernhardsson drog till med vänstern. Bollen styrdes via Siriusbacken Marcus Mathisen, vilket ställde David Mitov Nilsson i gästernas mål, och 2–0 var ett faktum.

– Vi leder med 2–0 och då ska man inte klaga, men det känns som att vi kan göra betydligt mer. Vi kan vara mycket aggressivare, säger Rasmus Alm om Elfsborgs första halvlek.

”Ska inte klaga”

I andra halvlek inledde Sirius sin jakt på en reducering. Oli Omarsson var centimeter från att göra 2–1 efter en kommunikationsmiss i Elfsborg, men bollen gick i burgaveln.

I stället punkterade inbytte Sveinn Gudjohnsen matchen med ett högklassigt avslut intill Mitov Nilssons vänstra stolpe i den 75:e minuten.

Elfsborg vann matchen med 3–0 och tog därmed sin tredje raka trepoängare. 

– Vi har slitit ont för att hitta tillbaka till vinnarspåret och vi har behållit tron på det vi gör även om det har gått tyngre. Nu har vi krigat oss tillbaka och vi ska fortsätta på den inslagna vägen, så får vi se vart det leder, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson till Discovery Plus.

För Sirius är läget dystrare – förlusten var Uppsalalagets femte raka i allsvenskan.

– Det känns som att mycket går emot oss nu, men det gäller att fortsätta tro på det. Vi måste hålla uppe humöret. Vi har ett bra grundsystem, men vi behöver bli bättre i båda straffområdena, säger Siriusbacken Marcus Mathisen.

Tränaren Daniel Bäckström:

– Det finns vissa utmaningar med att försöka förklara en 3–0-förlust. På pappret ser det ut som att Elfsborg har haft en enkel dag på jobbet, men som tränare för Sirius känner jag att vi gör en bättre match än vad de här siffrorna skvallrar om. Det gör ont att förlora, men som tränare är det mitt jobb att peka ut den fortsatta riktningen.