Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg tappade segern – efter målvaktens tabbe

Rönning stod för en rejäl tavlaFoto: C More
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Elfsborg var på väg mot tre poäng på Behrn arena.

Då stod målvakten Tim Rönning för en rejäl tavla på tilläggstid - och bjöd Örebro på kvitteringen.

– Den ska han bara ha, säger CMores kommentator Anders Fredriksson.

Det blev en svängig tillställning på Behrn arena. Gästerna Elfsborg började bäst och tog välförtjänt ledningen efter en kvarts spel. Jonathan Levi snappade upp en felpassning, rullade upp sin försvarare och la snyggt in 1-0.

Sedan följde tre raka straffar. Precis innan halvtidsvilan kvitterade Örebros Jake Larsson från elva meter efter att Sivert Heltne Nielsen fått bollen på handen.

Några minuter efter paus var det Elfsborgs tur att få chansen från straffpunkten. Jesper Karlsson klev fram men lyckades inte överlista Oscar Jansson i hemmamålet. 

I den 85:e minuten fick boråsarna en ny chans att ta ledningen på straff. Inbytte Stefan Ishizaki ersatte Karlsson som straffskytt och dunkade säkert in 2-1.

– Då trodde jag att vi skulle åka hem med tre poäng, säger Ishizaki till CMore.

Straffräddaren Jansson: ”Då hade det varit sex getingar”

Men så blev det inte. I den 91:a minuten skulle Elfsborgsmålvakten Tim Rönning plocka ner en hög boll men fumlade bort den och gav Johan Bertilsson öppet mål. Mittfältaren prickade in 2-2, vilket också blev slutresultatet.

– Det var väldigt mycket hawaiifotboll i andra halvlek tyvärr. Vi vill få till ett tajt försvarsspel och inte släppa till så många lägen men det lyckades vi inte med i dag, säger Stefan Ishizaki till CMore.

Örebros målvakt Oscar Jansson var delvis nöjd med matchen. Han hade gärna tagit tre poäng, men gladdes åt sin straffräddning.

– Det är starkt att vi kommer tillbaka på slutet, men första halvlek är inte bra från vår sida. Skönt också att göra en straffräddning, det är bra för självförtroendet, säger Jansson till CMore och fortsätter:

– Det bästa hade ju så klart varit om jag tagit Ishizakis straff med, då hade det varit sex getingar.

Elfsborg är alltjämnt åtta i Allsvenskan, fyra poäng före nian Örebro.

Här kvitterar talangen för Örebro

Gör sitt åttonde mål för säsongen