Elfsborg räddade poäng på stopptid mot Mjällby

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

IF Elfsborg fick bara oavgjort i bortamötet med Mjällby. 

Detta efter att laget kvitterat med matchens sista spark. 

– Det betyder mycket för mig, säger målskytten Michael Baidoo till Discovery+.

Elfsborg har inte vunnit i allsvenskan sedan den 27:e juni då Varbergs Bois besegrades med 4-1. Inte heller under söndagens match mot Mjällby på bortaplan kom vändningen för Elfsborg.

Efter att Michael Baidoo kvitterat med matchens sista spark undvek Elfsborg en jobbig allsvensk förlust. En förlust hade försatt bortalaget från Borås i ännu större problem. Nu ligger Elfsborg på en tiondeplats och har endast spelat in 22 poäng på 17 omgångar. Särskilt besynnerligt har det varit på bortaplan. Bara en seger på nio försök, en svit som håller sig i efter krysset i Blekinge.

Trots att de räddade poäng på slutet, kan Jimmy Thelin fortsatt ha en del att fundera över. Under söndagens match verkade inte Mjällby vara besvärat av Elfsborgs offensiva hot. I stället hanterade Samuel Brolin och hans backlinje Elfsborgs inspel på ett bra sätt och tvingade bortalaget att skjuta från distans. 

Tidigt ledningsmål från Mjällby

Silas Nwankwo gjorde 1-0 för hemmalaget Mjällby i den femte minuten med huvudet. Efter det var Mjällby det bättre laget första kanske 20 minuterna, innan Elfsborg med tiden tog över och kom i våg efter våg mot ett samlat Mjällby-försvar. 

Det kom ett par bra lägen för Elfsborg under den första halvleken, men inget resulterade i mål. I stället blev det troligen som Mjällby hade planerat. Den präglades av ett lågt tempo och hemmalaget kunde anfalla längs kanterna och slå inlägg. 

Tv: Se Ligue 1:s bästa mål från förra säsongen