Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfsborg krossade Malmö • Rydströms ilska: "Jävla skit"

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

BORÅS/STOCKHOLM. Den förlustfria sviten är bruten.

Elfsborg körde över Malmö FF med 3-0, tog sin åttonde raka seger och är ny serieledare.

Lasse Nielsen blev syndabock vid ena målet och är kritisk till sin egen insats.

– Det är svårt att vinna matcher när man gör sådana misstag, säger han.

Malmö FF är inte längre allsvenska serieledare.

Skåningarna, som hade öppnat serien med åtta segrar och ett kryss, åkte på en storförlust uppe i Borås. De fick därmed se sig omsprungna av Elfsborg, som nu toppar tabellen på bättre målskillnad.

Det gulsvarta greppet kopplades redan i den första halvleken.

Sveinn Aron Gudjohnsen gjorde 1-0 efter drygt en halvtimmes spel och endast ett par minuter senare ökade Gustaf Lagerbielke på till 2-0.

Rydströms ilska: ”Inte roligt att se”

MFF var skakat. Och Henrik Rydström var förbannad i halvtidsvilan.

– Det är en fruktansvärd jävla skithalvlek, sa han till Discovery+.

– Vi kan ju börja med att försöka förflytta oss och gå in i lite dueller, då ger vi oss möjligheten i alla fall. Nä fy fan, det här var inte roligt att se.

Det skulle inte bli så mycket bättre i andra halvlek.

Tio minuter in missade Lasse Nielsen en mottagning av gav Jeppe Okkels ett friläge. Elfborgsspelaren gjorde inget misstag och punkterade matchen till 3–0.

– Det var mitt fel, säger Nielsen och fortsätter:

– Jag var redan i nästa situation innan jag hade bollen. Jag hade redan börjat göra massa annat, det var det stora felet. Det är svårt att vinna matcher när man gör sådana misstag.

Nielsen ber om ursäkt till supportrarna

När slutsignalen ljöd tog sig dansken för klubbmärket när han tackade publiken.

– Matchen dog lite där, det är svårt att komma tillbaka när du ligger under med 3–0. Det var det jag fick ta ansvar för. 

Den stora tillresta MFF-publiken, på cirka 2300 personer, applåderade sitt lag efter förlusten.

– Det var väl också lite därför jag fick säga ”den var på mig”. De har kört en bra bit en söndagskväll, då får man be om ursäkt, säger Nielsen och fortsätter:

– De gör ett bra tifo innan matchen också men tyvärr kan vi inte leva upp till det budskapet (vi krossar allt som kommer i vår väglöd budskapet). Jag är väldigt nöjd över stödet men besviken att jag inte kan ge mer tillbaka. 

Ser Elfsborg som utmanare till guldet

För Elfsborgs del var det lagets åttonde raka seger. 

– Jag är jättelycklig, men jag är fokuserad. Man måste njuta men sen gäller det att ladda om. Vi vet hur tuffa alla matcher är i allsvenskan. När man lämnar arenan är det nästa match som gäller, det är det som är det svåra i allsvenskan, säger Jimmy Thelin.

Malmö FF:s huvudtränare Henrik Rydström hyllat sin motståndare och ser Elfsborg som en av de riktiga utmanarna till SM-guldet.

– Det har den här starten visat. Sen kommer det nog alltid vara mer fokus på Malmö och lag från storstäderna, men det jobb som Jimmy, hans stab och Stefan (Andreasson, klubbchef) som höll vid när det var lite tufft förra året… det är kul utifrån ett större perspektiv att man jobbar långsiktigt, säger han.