Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
 Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Elfsborg körde över Hammarby

Publicerad

Samuel Holmén fick vinna i comebacken. Elfsborgs första halvlek knäckte Hammarby. 

Efter 37 minuter hade Elfsborg en 3-0-ledning och Bajen orkade aldrig hämta upp underläget.

– Fantastiskt. Simon Lundevall gör mål på allt för tillfället, säger Samuel Holmén till C More.

Det blev en mycket speciell kväll för Elfsborg på Borås arena när Samuel Holmén gjorde comeback för laget han lämnade 2007 för danska Bröndby IF. 

Hammarby startade med nyförvärvet Mads Fenger i backlinjen, men det hjälpte inte. Simon Lundevall var på rejält spelhumör och satte också Elfsborgs ledningsmål i den fjärde minuten med ett hårt skott intill den första stolpen. 

Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson stod för ett tveksamt ingripande.

Målshow i Holméns comeback

Men det stannade inte där.

I den tolfte minuten smällde det igen bakom Kristinsson. Holmén serverade Joakim Nilsson, som svarade med att smeka in 2-0 i krysset bakom Bajen-målvakten.

Innan halvtidspausen satte Lundevall 3-0 efter en fin individuell prestation och matchen var i princip klar för Elfsborg. Hammarby lyckades inte vända på matchen trots att Jakob Michelsen bytte in nyförvärvet Jeppe Andersen i halvtidspausen.

Elfsborg spelade av den andra halvleken kontrollerat och vann med 3-0 och tar sig upp på en sjätteplats i den allsvenska tabellen, en poäng före sjuan Djurgården, som förlorade mot Östersunds IF i söndags.

– Fantastiskt. Vi började matchen riktigt starkt och fick utdelning tidigt i matchen. Simon Lundevall gör mål på allt för tillfället, säger Samuel Holmén till C More.

– Vi hade full kontroll i andra halvlek och alla kämpade för varandra. Det gick bra för egen del, jag är nöjd med min insats. Det var en och en halv månad sedan jag spelade en match senast, ibland tog man felbeslut, men jag gick för det mesta på adrenalinet. Jag var sugen på att spela.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag