Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfsborg detaljer från att förlänga med Tim Rönning

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Här är Elfsborgs glädjebesked till supportrarna inför allsvenskan.

Enligt uppgifter till SportExpressen är klubben endast små detaljer från att skriva ett nytt kontrakt med målvakten och nyckelspelaren Tim Rönning, 23.

Elfsborg står väl rustade inför den allsvenska säsongen. Klubben har fått behålla stora delar av stommen samt lyckats förlänga med Jimmy Thelin och nyckelspelaren Leo Väisänen. Tränarens nya avtal löper över 2025 och mittbackens fram till sommaren 2024.

På värvningsfronten har klubbchefen Stefan Andreasson rekryterat in anfallaren Oscar Aga från Grorud IL, försvararen Gustav Henriksson från Wolfsberger AC och slutligen mittfältaren Michael Baidoo från Sandnes Ulf som ersätter Frederik Holst som lämnat.

Men Andreasson är inte riktigt klar än - för här kommer nästa glädjebesked.

Förlänger med nyckelspelare

SportExpressen kan avslöja att Elfsborg endast är små detaljer från att skriva ett nytt kontrakt med målvakten och nyckelspelaren Tim Rönning, 23. Rönnings nuvarande avtal sträcker sig till december 2024 men nu har parterna alltså kommit överens om ett nytt avtal.

23-åringen har växt fram till en viktig kugge i Thelins lagbygge de senaste säsongerna och i fjol noterades målvakten för 25 allsvenska matcher och säsongen 2020 för hela 30 matcher i serien. Om inget oförutsett sker den närmsta tiden förväntas Elfsborg kommunicera ut kontraktsförlängningen under de närmaste veckorna. 

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg för föreningen som i premiären ställs hemma mot Mjällby. Till helgen spelar dock Elfsborg kvartsfinal i svenska cupen på hemmaplan mot IFK Göteborg.

Matchen har avspark på söndag 13:30.

SportExpressen har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.