Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ejupi presenterad av Helsingborgs IF

Albert Ejupi
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Sportchef, Andreas Granqvist
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Albert Ejupi är klar för Helsingborgs IF. 

Under torsdagen bekräftades SportExpressens avslöjande och mittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. 

– HIF är en storklubb och trots att jag hade kontraktsförslag på bordet kände jag inte att det var något jag ville ta, säger Ejupi till klubbens hemsida. 

Under onsdagen kunde SportExpressen avslöja att den allsvenska nykomlingen Helsingsborgs IF var detaljer från att göra klart med en ersättare till långtidsskadade mittfältaren Brandur Hendriksson och att valet föll på Albert Ejupi, 29. 

Nu är värvningen bekräftat och spelaren presenterades av HIF under torsdagen. 

– Albert har varit en intressant spelare för oss under en längre tid och vi har haft bra koll på honom, inte minst eftersom han är från vårt närområde. När möjligheten gavs tvekade vi inte och är väldigt glada över att vi kom överens så snabbt. Hans fysik och fina fötter kommer att hjälpa oss under säsongen, säger sportchef Andreas Granqvist till HIF:s hemsida. 

”HIF är en storklubb”

Ejupi kommer närmast från Varbergs Bois där han spelat de senaste fyra säsongerna. Han ansluter till HIF som bosman och har skrivit på ett kontrakt över 2022. 

– HIF är en storklubb och trots att jag hade kontraktsförslag på bordet kände jag inte att det var något jag ville ta. När HIF kom in i bilden kände jag att det här vill jag köra på. Här finns alla förutsättningar och ambitioner att ta HIF där klubben varit förr. Man vill spela inför stor publik och det är väldigt många som kommer hit för att kolla på matcherna, det är det som är det roligaste, säger han till hemsidan.