Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter utspelet – AIK svarar: ”Bra betyg”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN

Jeppe Andersen ”gillar inte att spela mot AIK”.

I en intervju med SportExpressen sa Hammarbys lagkapten att matcherna mot AIK är frustrerande och tillknäppta.

På Karlberg tar man uttalandena som en komplimang.

– Det är ett utav de bättre betygen som vi kan få för vår uppgift är inte att göra honom eller hans fans glada, säger Rikard Norling.

Hammarby och AIK gör upp på söndag i säsongens sista Stockholmsderby lagen emellan. Sett till de senaste matcherna har AIK inte varit en drömmotståndare för Hammarbys del då laget förlorat tre raka matcher mot de regerande mästarna.

”Gillar inte AIK - känns alltid stängt”

I en intervju med SportExpressen inför söndagens match uttryckte Jeppe Andersen att han inte tyckte om att möta AIK, framför allt för att det blir tillknäppta tillställningar.

– Jag gillar inte AIK om jag ska vara helt ärlig. Jag gillar inte att spela mot dem, det känns alltid så stängt. De är bra på att stänga matchen, sa Andersen och fortsatte.

– Ibland kan det vara frustrerande. De gånger vi har mött AIK, framför allt de senaste tre matcherna, så har vi inte spelat tillräckligt bra.

AIK:s svar: ”Ett gott betyg till oss”

Ute på Karlberg har AIK noterat uttalandet och man väljer att ta danskens snack som en komplimang. Rikard Norling berättar mer:

– Jag hyser en stor respekt för Jeppe, som har växt ytterligare i år, det är lätt att glömma bort hur mycket han ligger bakom Bajens anfallsspel trots allt. När han då säger att det inte känns bra att möta AIK, det är ett utav de bättre betygen som vi kan få för att våran uppgift är inte att göra honom eller hans fans glada, utan precis tvärtom, säger AIK-tränaren.

Foto: BILDBYRÅN

Goitom går ännu mer på djupet och tror att det kan finnas en tanke bakom Jeppe Andersens uttalande.

– Om Jeppe säger att det är ”frustrerande att möta oss”, per automatik betyder det för mig att de kommer att ändra något till den här matchen. Vi måste vara smarta för att se det. I matchen kommer det vara olika perioder där ett av lagen har en matchplan, men den kanske fungerar första tjugo minuterna, och efter tjugofem minuter måste man ändra något och då gäller det för oss att kunna göra det också, säger Goitom.

Nabil Bahoui tror också att Hammarby kan komma att skruva på saker och ting för att få ännu mer ytor offensivt.

– Hammarby har inte vunnit på tre matcher mot oss. De kommer försöka göra något för att ändra på det. Det blir en helt ny match, hur det slutade senast spelar ingen roll. Vi får se vad de har ändrat på inför matchen, säger han.