Efter tv-bråket – nu är parterna överens

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Tidigare i veckan släcktes Discoverys tv-kanaler släcktes för alla Telia-kunder.

Nu är parterna överens – och tittarna kommer att kunna se allsvenskan och OS.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu har hittat en lösning på den här situationen och att Telias alla kunder kan se våra kanaler igen, säger Nicklas Norrby, vd på Discovery Networks Sweden.

Discovery har säkrat rättigheterna till allsvenskan för sex år framöver och börjar sända lagom till premiären om en knapp månad. Tv-bolaget har även rättigheterna till Tokyo-OS i sommar.

Men tidigare i veckan släcktes bolagets kanaler – däribland Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport – för 770 000 Telia-kunder, efter att man inte kommit överens om ett distributionsavtal.

Nu är parterna överens. 

”Mycket nöjda att vi nu har hittat en lösning”

I ett pressmeddelande låter Discovery meddela att Telia även får möjligheten att återförsälja bolagets streamingtjänst Dplay.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu har hittat en lösning på den här situationen och att Telias alla kunder kan se våra kanaler igen, säger Discoverys vd Nicklas Norrby i ett pressmeddelande.

– Att vi nu är överens är bra för båda parter och inte minst för Telias kunder. Nu är vi glada över att kunna fokusera fullt ut på att skapa underhållning av hög kvalité och samla tittare runt viktiga sportevenemang som Allsvenskan och OS, fortsätter han.

Kanalerna som nu kommer tillbaka till Telias kunder är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science. Kanalerna beräknas återkomma under söndagen.