Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Rydström – nu lämnar lagkaptenen

Niklas Thor har gjort sitt i Sirius.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Daniel Jarl lämnar.
Foto: BILDBYRÅN
Sirius sportchef Ola Andersson.
Foto: BILDBYRÅN

Fyra spelare lämnar Sirius.

Bland annat har lagkaptenen Niklas Thor gjort sitt.

– Det känns tråkigt och vemodigt att sluta i Sirius. Men man är fylld med kärlek genom åren, för föreningen och staden, säger Niklas Thor till klubbens hemsida.

Under måndagen stod det klart att tränaren Henrik Rydström lämnar Sirius av familjeskäl och två dagar senare blev det också klart att fyra spelare inte finns med i laget nästa säsong.

Kontrakten går ut för Niklas Thor, Daniel Jarl och Jonas Lindberg och dessutom bryter man i förtid med André Österholm.

För Niklas Thor är det andra gången som han lämnar Sirius. Han slutade helt med fotboll efter säsongen 2017 innan han gjorde comeback knappt ett år senare.

– Det känns tråkigt och vemodigt att sluta i Sirius. Men man är fylld med kärlek genom åren, för föreningen och staden och alla man fått vara med och träffa, säger Thor i ett pressmeddelande.

Niklas Thor lämnar Sirius

Thor fortsätter:

– Så säger alla, men det är ju verkligen så – alla människor, det är det som är klubben och allting runtomkring, som man fått lära känna. Det är väldigt vemodigt, men jag är väldigt glad för den här tiden framför allt.

– Även om han inte fått mycket speltid i år har han betytt mycket för laget och det vi gjort under det senaste året och åren, säger sportchefen Ola Andersson.

Ytterligare tre spelare lämnar

Även Daniel Jarl – som dragits med skadeproblem under sina år i Sirius – lämnar. 

– Det har varit fyra väldigt roliga år i Sirius. När jag kom in i klubben var vi nykomlingar i allsvenskan och nu så här fyra år senare känns vi som ett etablerat allsvenskt lag. Både min och lagets resa har varit fantastisk. Jag har uppnått min dröm och trots att jag mer eller mindre offrat kroppsdelar för att nå den så har det varit otroligt kul att vara en del av den här resan, säger Jarl.

Jonas Lindberg har inte spelat alls under året och lämnar Sirius, precis som André Österholm som bryter sitt kontrakt efter en gemensam överenskommelse.