Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter missen: ”Sånt här tar på honom”

AIK:s tränare Bartosz Grzelak.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Budimir Janosevic.
Foto: Discovery Plus.

Budomir Janosevic stod för en jättetabbe.

Efteråt stöttas målvakten av AIK-spelarna och tränaren Bartosz Grzelak. 

– Sånt här tar på honom, säger Grzelak. 

– Det var väldigt känslosamt efter slutsignal, säger Janosevic. 

AIK vände och vann hemma mot Varberg efter att Filip Rogic nickade in 2-1 i den 76:e matchminuten. 

Men länge var AIK illa ute – och speciellt under den första halvleken. För det efter drygt 20 minuter som målvakten Budomir Janosevic ställde till det. Han tog emot en hempassning av Mikael Lustig och tänkte dribbla bort Tashreeq Matthews men Varberg-anfallaren var kivck och satte bollen som betydde 1-0 till hemmalaget. 

Grzelak: ”Är en känslomänniska”

Janosevic bad om ursäkt direkt och lagkamraterna fick trösta honom direkt efter tavlan. 

– Det var en present från gud att vi vann. En otrolig prestation från hela laget. Jag vet att jag gjorde ett misstag och det var svårt att komma tillbaka mentalt. Det var väldigt känslosamt efter slutsignal. När man ser hela laget och 15 000 personer står bakom dig. Man blir känslosam då, säger Janosevic. 

AIK vann matchen till slut men i presskonferensen efteråt medgav tränaren Bartosz Grzelak att tabben tog hårt på den 31-årige målvakten. 

– Jättestort individuellt misstag. Det ser vi alla och det vet han själv. Sen sätter vi oss i en jävla uppförsbacke med 0-1, säger AIK-tränaren och fortsätter: 

– ”Budo” är en känslomänniska och hans hjärta bankar utanpå. Sånt här tar på honom men det som är skönt med honom är att man vet att han kommer att vara före mig på jobbet och jobba hårdare. 

Lustig: ”Det finns ingenting att säga”

SportExpressen kunde i veckan berätta om att AIK har kopplats ihop med Pontus Dahlberg. Grzelak ville inte kommentera saken. 

– Vi har en målvaktssituation där vår tredjemålvakt är backup. Tanken när Kenny gick in i ledarstaben var att han inte skulle behöva det. Vi måste utvärdera situationen om vi måste ta in någon.

Mikael Lustig är inne på samma spår: 

– Det finns ingenting att säga. Han vill väl hålla i bollen och det blir väl någon touch för mycket och mål. Sånt som händer, det är klart att det är olyckligt. Men som jag sa till honom, det viktigaste är att se vad han gör efter det. 

– Jag firade med fansen när vi gjorde 1-1. Men när vi gjorde 2-1 så ville jag avvakta slutsignal. Jag är inte en sådan som gömmer sig när misstag sker. Det är jag och jag står för vad jag har gjort. Jag kommer inte gråta över det. Livet är så. Det gäller att ta sig tillbaka, säger Janosevic.