Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter matchen – Zlatan skänker hela summan

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic fick betalt för att marknadsföra Hammarbys internmatch i fredags.

Men pengarna från tv-bolaget Discovery behåller han inte.

I stället doneras hela summan till Bajens CSR-projekt ”Samhällsmatchen”.

Det var i fredags som Hammarby spelade internmatch på Tele 2 arena i Stockholm, en match som direktsändes av Discovery genom plattformen DPlay.

Föreställningens stora nummer var Zlatan Ibrahimovic, som äger 25 procent av aktierna i Hammarby sedan i höstas, och under coronapandemins förlamning av Europa är hemma i Sverige och tränar med klubben, eftersom hans Milan inte har någon verksamhet i gång. Ibrahimovic gav även en intervju till DPlay efter matchen.

I samband med matchen marknadsförde Ibrahimovic sändningen på sitt Instagramkonto, där man kunde läsa att ett inlägg var ett betalt samarbete med DPlay. För samarbetet fick Ibrahimovic enligt SportExpressens uppgifter i närheten av 200 000 kronor för att lägga upp inlägget.

Nu meddelar Hammarby att den 39-årige anfallaren har donerat hela summan till klubbens CSR-projekt ”Samhällsmatchen” som syftar till att främja jämlikhet, hälsa och sysselsättning. 

Donerar stora summor till välgörenhet

På sin hemsida skriver Hammarby:

”Då det florerar ivriga rykten i media vill Hammarby Fotboll komma med ett par klargöranden. I samband med att Dplay streamade herrlagets träning i fredags marknadsförde Zlatan Ibrahimovic sändningen i sina egna sociala medier. Discovery betalade som brukligt är en ersättning för de sponsrade inlägg som gjordes. Denna ersättning kommer Zlatan att skänka vidare till Samhällsmatchen – samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället – och på så sätt bidra till en positiv utveckling för barn och ungdomar i södra Stockholm.”

I samband med att coronakrisen utbröt utlyste Zlatan Ibrahimovic en insamling till förmån för sjukvården i norra Italien. Han har vid ett par andra tillfällen talat öppet om donationer till välgörenhetsprojekt, det mest uppmärksammade initiativet var när han lät pryda sin kropp med en stor mängd temporära tatueringar för FN-kampanjen ”805 million names”. Personer i Ibrahimovics närhet har vid flera tillfällen menat att de faktiska summorna han skänker till välgörenhet är långt större än vad han kommunicerar.

Hammarby vill inte kommentera donationen utan hänvisar till den information man lagt ut på sin hemsida.